• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

2009 – ett nytt spännande år

Publicerad den 14 januari 2009
Kategori VD-ord Jan

Vi hör hela tiden om nyheter som kommer inom IT-världen. Frågan uppstår då hur man ska kunna utnyttja allt som nu blir tillgängligt på ett bra sätt. Man kan säga att vi är med om en evolution som går så snabbt att det verkar som en revolution.

Fortnox affärsidé är att arbeta med internetbaserade system. Vi ser nu ännu tydligare att utvecklingen går mot att använda internet i allt större omfattning. Tillgänglighet var som helst och när som helst ger stor effektivisering av företagens affärsprocesser och ger lösningar som tidigare inte varit möjliga.

Bredbandsutvecklingen går snabbt och under det gångna året har 3G-modem blivit en storsäljare. Det innebär att man faktiskt kan sitta i stort sett var som helst och arbeta trådlöst. Inom något år kommer överföringshastigheten och kapaciteten i näten att mångfaldigas vilket ger ett ännu större genomslag för tekniken.

Under 2009 kommer vi att få se en mängd nya mini-PC med vikter under kilot, många med inbyggda funktioner för trådlösa nätverk och 3G. Många mobiltelefoner blir avancerade och är i princip en hel dator med internet där den enda begränsningen är ett mycket litet tangentbord och en liten skärm.

Dator, bärbar dator, mini-PC, mobiltelefon – alla kommer att ha sin plats för ett effektivt arbete. Förutsättningen är förstås att man arbetar med internetbaserade program som ger dig och dina kollegor friheten att arbeta var som helst.

Fortnox fortsätter sin ambition att vara ledande inom internetbaserade system och utnyttja de nya möjligheter som tekniken erbjuder nu och i framtiden. Du kan vara säker på att du får rätt teknik till rätt pris hos oss.

Den 24-25 januari tar vi ett viktigt steg då vi flyttar våra servrar till Cypoints datorhall. Därmed ökar vi säkerhet och tillgänglighet ytterligare inför vår fortsatta expansion.


Jan Älmeby, VD Fortnox AB

jan.almeby@fortnox.se