• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

2010 – ett bra år för Fortnox

Publicerad den 2 februari 2011
Kategori VD-ord Jan

Fortnox presenterade nyligen bokslutskommunikén för 2010, som blev vårt bästa år hittills. Omsättningen ökade med hela 75 procent till 32,4 miljoner kronor och tillväxttakten är stigande. Vid årsskiftet hade vi fler än 20 000 kunder och cirka 55 000 sålda användarlicenser. Fortnox går nu, efter flera år med tunga investeringar, med vinst. Rörelseresultatet för fjolåret blev 3,7 miljoner kronor.


Som du kanske vet var Fortnox först i Sverige med att erbjuda ett brett sortiment av internetbaserade program för bland annat bokföring, fakturering, tidredovisning och säljstöd. Genom målmedvetet arbete, och många trogna kunder, är vi den ledande leverantören av internetbaserade program i Sverige. Tack för ditt förtroende!


Analysföretaget Gartner presenterade i slutet av 2010 den årliga listan över de viktigaste tekniktrenderna för det kommande året. För 2011, liksom för 2010, toppas listan av så kallade molntjänster, där användaren själv inte behöver fundera på programinstallationer eller lagring av sin information. Fortnox internetbaserade program är ett typexempel på en molntjänst, där man loggar in till sina program och slipper fundera på exempelvis uppgraderingar och säkerhetskopiering. För oss som är pionjärer i molnet är det fantastiskt att se hur snabbt andra företag nu tar till sig den webbaserade tekniken. Trenden mot molntjänster är enligt Gartner starkare än exempelvis tekniktrender som pekplattor och smarta telefoner. Kort sagt kan du som kund vara förvissad om att du använder en modern och framtidssäkrad programlösning.Bästa hälsningar

Jens Collskog
VD, Fortnox AB