Antalet anmälda företagskapningar har ökat kraftigt på senare tid och angrepp mot företag är ett växande problem, enligt Polisens nationella bedrägericenter. Det går dock inte att säkert säga hur ofta ett företag blir stulet eftersom det i dagsläget inte förs någon sådan statistik. Men säkert är att fler och fler organiserade brottslingar lockas av möjligheten att genomföra brott och bedrägerier genom att ta sig in i ett företag – och det är väldigt enkelt!

Med förfalskade handlingar, skickas en ansökan in till Bolagsverket med en begäran om ändring av styrelse i ett företag. Om Bolagsverket inte har någon anledning att tro att handlingarna är falska, så godkänner de bytet av styrelsen. De ekonomiska konsekvenserna för den som drabbas kan bli förödande och att rensa upp i sviterna efter bedragaren – är sällan en angenäm historia…

Genom att digitalisera företagets värdepapper – aktiebrev och aktiebok – minskas risken för företagskapning och är ett säkert sätt att skydda sitt företag mot bedrägeriförsök. Hög tillgänglighet av aktieboken gör det dessutom enkelt för styrelsen att uppdatera och följa aktiebolagslagen samt hålla koll på ägarförhållanden, aktieslag och kapital.

Med DigitaI aktiebok från Fortnox i samarbete med UC, erbjuds nu möjligheten att försäkra sitt företag på detta sätt. Förutom att alla värdepapper och viktig information om företaget finns samlat på ett ställe, görs dagliga kontroller mot Bolagsverket. Det innebär att ett sms och ett mail går ut till de kontaktpersoner som registrerats, i det ögonblicket som ett ärende om ändring rörande företaget har inkommit till Bolagsverket – vilket kan stoppa en eventuell företagskapning i tid!

Läs mer om Fortnox Digital aktiebok

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Tips inför det nya löneåret 2020

Allt du behöver veta om semester och semesterplane...

9 tips som kan få småföretag att växa

Nya lagar och regler 2020

Anställa sommarjobbare? Tänk på det här!

Marknadsföring du bör satsa på 2019