Hur djupa eller långtgående de ekonomiska konsekvenserna blir för Sveriges företag är i dagsläget svårt att överblicka, men det står klart att många kommer att drabbas. Reserestriktioner, restriktioner för allmänna sammankomster och omställning av produktion och underleverantörskedjor utomlands är några av de faktorer som får en direkt påverkan. Utöver detta påverkas ekonomin i ett större perspektiv. Risken för en lågkonjunktur är betydligt större och den globala ekonomins tillväxtprognoser har skrivits ned.

Regeringar världen över presenterar nu åtgärder för att mildra de ekonomiska effekterna. I Sverige har bland annat Riksbanken, Finansinspektion och regeringen på kort tid gått ut med en rad olika åtgärder för att dämpa utvecklingen.

En central åtgärd, oavsett om man tittar på situationen ur ett humanitärt eller ekonomiskt perspektiv, är att få ned smittspridningen. I det perspektivet kan vi alla bidra.

 

Så här stöttar vi dig just nu

En åtgärd som underlättar för den som aktivt vill bidra till att minska smittrisken är att använda de tekniska möjligheter som finns för att arbeta och mötas på distans. Vi har sedan länge ett brett utbud som underlättar just detta.

För att ytterligare bidra med stöd kommer vi kostnadsfritt att utöka lagringsutrymmet i Fortnox från 2 GB till 5 GB, för att våra kunder ännu enklare ska kunna lagra och ladda upp dokument som till exempel kvitton och annat bokföringsmaterial. Allt för att ytterligare underlätta ett digitalt samarbete mellan företagaren och redovisningsbyrån.

Vi har även gjort samtliga webbutbildningar kostnadsfria, för alla. Detta för att förenkla för att verka på distans, även när det gäller kompetensutveckling och fördjupning. Läs mer om våra webbutbildningar. 

Vi kommer att fortsätta ta fram och presentera fler funktioner och tjänster som underlättar under den här tiden. Dessa kommer löpande att presenteras på den här samlingssidan. 

Sveriges småföretag är bra på att hitta nya vägar, även när läget har varit mörkt. Denna entreprenörsanda kommer att underlätta vägen framåt – och den vill vi underlätta för. Så mycket vi bara kan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket
3.6363636363636 5

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Brexit – nu händer det

Megatrender som påverkar småföretag i Sverige, del...

Megatrender som påverkar småföretag i Sverige, del...

AI kommer hjälpa oss att bli bättre

Megatrender som påverkar småföretag i Sverige, del...

Mindre handpåläggning för framtidens redovisningsk...