På våning 2 i Fortnoxhuset i Växjö kan man träffa alla härliga medarbetare på Fortnox Försäkring, ett dotterbolag till Fortnox som är relativt nystartat. Bolaget vill vara en bra länk mellan företaget och försäkringsbolaget, för att hjälpa till att hitta rätt försäkring utifrån de förutsättningar som finns, det är alltså inget försäkringsbolag.

– Med vårt försäkringserbjudande kan vi se till att kunden alltid känner sig trygg med sin försäkring. Vi kan hjälpa till med de administrativa delarna som de gör idag. Vi kan exempelvis se i Fortnox när företaget får en nyanställd, eller köper en ny företagsbil. Då kan vi föreslå bra försäkringar och alternativ utifrån den information som vi har i Fortnox. Försäkringar brukar kännas krångligt, men man kan göra det så mycket enklare, och vi ska ta fram enkelheten i det, säger Lalle.

 

Försäkringar som gifter sig med Fortnox

– Det är superkul att få chansen att förändra något som tidigare varit så stelt och fyrkantigt. Våra försäkringar gifter sig med Fortnox produkter, det är där det magiska och unika uppstår, fortsätter Filip.

Fortnox Försäkringar har tagit fram ett unikt koncept för företagare vad gäller försäkringar. Det bästa paketet formas för företagets unika förutsättningar. De håller också koll på försäkringen över tid. När verksamheten växer, företaget investerar eller anställer personal, får de automatiskt förslag i Fortnox på justeringar eller kompletteringar i försäkringsskyddet. I Fortnox samlas alltså företagets försäkringar på ett ställe, med samma inlogg som övriga Fortnoxprogram. Där har man full koll och kan hantera alla försäkringar.

– Det känns jättekul att bygga en produkt som är unik och ännu inte finns på marknaden. Nu handlar det om att vara kreativa och tänka i helt nya banor dagligen. Det känns superspännande att påverka en väldigt traditionell bransch där det står lite still, säger Filip. 

 

I en uppstartsfas

– Vi är fortfarande i en uppstartsfas och måste samarbeta tätt med andra i Fortnoxhuset, exempelvis marknadsavdelningen och teamet som jobbar med kund- och användarupplevelse, säger Åsa, VD på Fortnox Försäkringar.

Ungefär hälften av gänget har en bakgrund och erfarenhet från försäkringsbranschen, resten kommer från flera olika branscher, en blandning som de tycker är bra.

– Vi som kommer från försäkringsbranschen vet vad vi tyckte var bra och mindre bra, och vad kunderna efterfrågar. Branschen har varit rätt seg men nu har vi chansen att testa något nytt. Vi har också möjlighet att snabbt testa det mot kunder eftersom vi inte har så långa beslutsvägar, vilket oftast större försäkringsbolag har, säger Åsa.

I gruppen pratar de om flera saker som kunden känner och som de vill förändra. Vladimir säger att det är många som inte har en försäkring för sitt företag, eller att de har helt fel försäkring. Malin upplever att många tycker försäkringar är väldigt krångligt.

 

En närhet som underlättar

På Fortnox Försäkringar jobbar de både med produkt och utveckling, ett litet team på runt 10 personer.

– Vi sitter alla i ett rum tillsammans i Fortnoxhuset. Det är väldigt bra att vara nära de som jobbar med utveckling om man behöver bolla saker lite snabbt och enkelt, säger Rasmus.

Filip fortsätter förklara hur skönt det är att ha så nära till varandra, att de bara kan ta några enkla steg. Lalle berättar även han om hur skönt det är att ha nära till sina kollegor, han tycker man får en helt annan förståelse för arbetet genom att sitta ihop med utvecklingsteamet.

– Jag har alltid starkt förespråkat korsfunktionella team. Det gör väldigt stor skillnad om man samarbetar – business, produkt och sälj, säger Sebastian.

– Genom att jobba så nära varandra får man mer förståelse för hur tungrott saker kan vara, och mer förståelse för varandra och varandras roller, fortsätter Martin.

 

forsakring2-1-e1561459705539.jpg

 

Ballerinatävling och träningspass

För att jobbvardagen ska bli enklare tycker teamet att det kan vara bra att inte enbart prata jobb och försäkringar dag ut och dag in.

– Allt som inte har med jobb att göra är superviktigt. När vi möts på annat plan som människor och ser bortom våra arbetsroller blir allt mycket enklare. Det tar bort barriärer, och oavsett den roll som man har känner man inte någon hierarki, säger Sebastian.

En del går på spinningpass tillsammans, och på fredagar är flera i teamet nere i Box Fortnox och kör ett jobbigt pass.

– Vi gillar även att fika tillsammans, särskilt med Ballerinakex. En gång testade vi alla Ballerina för att poängsätta vad man gillade mest, säger Lalle.

Fortnox Försäkring är ett sammansvetsat team som man märker bryr sig om varandra. Och varje sak som är värd att fira, firar de. De firar gärna när de nått ett mål, som när de sålde en försäkring för första gången.

– Vi har alltid trevligt och roligt tillsammans, och alla hjälps alltid åt och ställer upp för varandra, säger Malin.

 

”Det händer mer än jobbsaker här”

Att team-medlemmarna trivs i sin grupp Fortnox Försäkringar går inte att ta miste på. Och på Fortnox som helhet, trivs de också väldigt bra. Åsa upplever att det är väldigt prestigelöst på arbetsplatsen och att det finns ett stort driv bland alla anställda.

– Det är många som vill mycket på Fortnox, och det finns en vilja att utveckla och skapa något bra, säger Per.

– Det känns som alla på Fortnox är väldigt delaktiga, vi kan säga vad vi tycker, och vad som behöver förändras, säger Rasmus.

I huset anordnas det dessutom extra småsaker som gör stor skillnad, exempelvis att företaget PM kommer till huset och säljer blommor och bröd vissa fredagar. Och Box Fortnox, träningslokalen i källaren, där flera anställda håller i pass för sina kollegor.

– Det händer mer än jobbsaker här och det blir väldigt humant, säger Sebastian.

– Även om det är hyfsat stort här så lyckas man ändå behålla en väldigt bra kultur, säger Vladimir.

 

Något unikt i lilla staden Växjö

Vladimir kände flera personer som hade jobbat eller jobbade på Fortnox när han skulle söka nytt jobb. Han fick en bra bild då alla pratade positivt om platsen. Sebastian instämmer i hans bild.

– Jag har alltid haft en bra bild av Fortnox, att de har en väldigt sund bild om utvecklare och hur man tar hand om dem. Detta har inte ändrats, det är precis så som jag hade hört och föreställt mig, säger Sebastian.

– För att hitta ett likvärdigt jobb får man oftast flytta till ett ställe som Stockholm. Det är så kul att kunna jobba med detta och bo i Växjö samtidigt, det är verkligen en jättemöjlighet, säger Lalle.

– Jag är också otroligt glad att denna chans kom till Växjö. Det är världens möjlighet, för det vi gör har ingen annan gjort. Och det händer här i Växjö dessutom, säger Åsa.

Per avslutar med att förklara Fortnox Försäkringar som ett startup-bolag med muskler. Och alla i teamet säger att man får vara beredd på att det händer mycket i företaget.

– Har man idéer inom försäkringar som kan leverera ett bättre värde för kunder, jämfört med det traditionella, och om man är kreativ – då är man helt rätt person för bolaget, säger Lalle.

– När vi nyanställer brukar vi säga att man får vara med på en resa som man bara gör en gång, säger Per.

 

Är du intresserad av att jobba på Fortnox kan du spana in våra lediga tjänster här. Finns inte det du söker är du också välkommen att skicka in en intresseanmälan för jobb, praktik eller Ex-jobb.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Bakom kulisserna med Team Nature

Fortnox poppar upp i din stad

Bakom kulisserna med Team Experience

Byråavdelningen finns för att hjälpa dig

Alla har vi varit små

Bakom kulisserna med Team Lön