299
2019-09-17T16:24:32+02:00 2019-07-01T10:15:11+02:00 Livet på Fortnox Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

Byråavdelningen finns för att hjälpa dig

Bild som illustrerar blogginlägg

Livet på Fortnox | 1 juli, 2019

Hur ska jag komma igång med digitaliseringen? Var ska jag börja? Vilka kunder är bäst att starta med? Det blir många frågor när en byrå börjar arbeta digitalt. Fortnox Byråavdelning finns där som stöd och gör det lättare för redovisningsbyråerna.

Fortnox Byråavdelning består av 13 kundansvariga, vars främsta uppgift är att stödja och hjälpa byråerna att bli mer digitala.

– Vi har länge haft som ledord till våra kunder “tänk stort, men börja smått”. Ett bra tips är att börja att leverera värde mot företagaren. Vilka moment tar mest energi för dig som konsult och för företagaren? Digitalisera den processen, säger Adam Malmström, chef för avdelningen.

 

Starta igång resan – börja enkelt

Byråavdelningen hjälper både nya och befintliga kunder att arbeta ännu mer digitalt.

– Många byråer är pressade och har svårt att investera tid i digitaliseringen. Men gör man det blir man effektivare. Vårt råd är alltid att börja enkelt, det viktiga är att starta resan.

– Ska man börja digitalisera sin byrå rekommenderar vi att börja med en process. När man känner sig trygg tar man nästa steg. Det viktiga är att man börjar effektivisera byråns processer för att byrån ska kunna bli mer rådgivande. Vi finns med hela tiden som stöd och hjälp, säger Adam.

Det Adam och hans kollegor främst hjälper till med är effektivisering av kundfakturor, leverantörsfakturor, kvitton och löner. Avdelningens medarbetare är i snitt ute och besöker byråer tre dagar i veckan. De hjälper även byråer via webbmöten. Fortnox erbjuder också många webbutbildningar.

– Höstens förändring i vårt byråerbjudande gör att vi är extra efterfrågade och många byråer vill komma igång med Fortnox Lön och Fortnox Digital byrå.

 

Dags att jobba med mer rådgivning

Adam är säker på att ingen i framtiden kommer lägga tid på att stansa siffror, utan att det mesta kommer att automatiseras. Det gäller därför för byråerna att hoppa på tåget för att gå mot mer rådgivande tjänster.

– Den stora grejen just nu är e-fakturor. Nu kräver alla myndigheter att fakturor skickas som e-faktura. Mitt råd till byrån är att rida på vågen och hjälpa företagen att komma igång. Alla tjänar på att vara mer digitala.

– Vill du också starta din förändringsresa, tveka inte att höra av dig.

Vill du vet mer om hur din byrå kan bli mer digital? Läs mer om det här

 

Adam Malmström

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Livet på Fortnox | 05 apr, 2019

Bakom kulisserna med Team Experience

Team Experience är specialister på kund- och användarupplevelsen. Varje dag jobbar de med att göra F...

Livet på Fortnox | 26 feb, 2019

Fortnox poppar upp i din stad

Under 2019 besöker Fortnox ett flertal städer runt om i landet med Fortnox Pop Up. Syftet med dagen ...

Livet på Fortnox | 06 mar, 2019

Bakom kulisserna med Team Nature

Behovet av att bygga en app till Fortnox kunder blev starten till Team Nature och ett härligt gäng m...