268
2018-12-11T09:55:57+02:00 2018-12-11T09:46:23+02:00 Digitalisering Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

Byrån som växer så det knakar

Bild som illustrerar blogginlägg

Digitalisering | 11 december, 2018

På bara tre år har de nästan tredubblat personalstyrkan. Men det är viktigt för Confido Redovisning i Växjö att de även i fortsättningen är en lättillgänglig och framförallt personlig byrå.

64-åringen Rolf Dahlberg är minst sagt välkänd i bokföringssammanhang. På 80-talet grundade han Visma Spcs tillsammans med Jan Älmeby, samme Jan Älmeby som senare startade Fortnox. När Rolf Dahlberg slutade som vd på Visma för tre år sedan dröjde det inte länge innan han köpte redovisnings byrån Confido. Det blev ingen tidig pensionering, som det var tänkt.

– Det är alldeles för kul att driva företag. Framförallt den delen som handlar om att hjälpa andra att utveckla sina verksamheter. På Confido har vi hjälpt många företag att börja arbeta på ett mer digitalt sätt när det gäller redovisning och lön. Företagaren är trots allt den viktigaste personen vi har i Sverige och det måste vara roligt att driva företag. Inga småföretag, inga skatter och ingen välfärd, brukar jag säga.

Confido var en relativt liten byrå när han tog över, fem anställda som inriktade sig på revision. Med Rolf Dahlberg vid rodret har det anställts nio personer till och det har blivit fler redovisnings- och löneuppdrag.
– Vi har både små och större kunder. De kräver ofta helt olika saker och vi anpassar oss efter deras behov. Mindre företag vill gärna att vi sköter allt: bokföring, fakturering, och löner. Större företag sköter ofta redovisningen själva, medan vi går in och gör bokslut, koncernbokslut och deklaration. Fler och fler företag ser fördelar med att outsourca ekonomi och lön för att istället koncentrera sig på att göra det man är bra på.
 

Går mot fasta priser

En viktig förändring på Confido har varit att gå mot fasta priser, istället för att ta betalt per timme. Rolf Dahlberg tycker att hela branschen är på väg dit och påpekar att även branschorganisationer uppmuntrar förändringen.
– De kunder som bytt till fastpris hos oss känner sig mer trygga. Det gör vårt uppdrag mot kunden mer väldefinierat och de vet kostnaden varje månad.

I dagsläget har cirka en femtedel av kunderna fast pris. Men Rolf Dahlberg hoppas att en majoritet kommer att ligga på fast pris inom en snar framtid.
– Vi kommer att lyfta över så många som möjligt. Några vill fortsätta på löpande och det får vi acceptera.

Det är viktigt att den egna personalstyrkan hänger med i utvecklingen mot att arbeta digitalt och automatiserat. Lösningen för Confido är kontinuerlig fortbildning och engagemang. Det innebär också att företaget använder webblösningar som Fortnox och de olika integrationslösningarna.

– Jag är väldigt nöjd med Fortnox eftersom det fungerar bra både för små och stora företag. Det går lätt att komma igång med olika programmen och Fortnox har dessutom många
intressanta integrationslösningar till för- och eftersystem, säger Rolf Dahlberg.
 

 
FAKTA CONFIDO
Startades år 1969, togs över år 2015 av Rolf Dahlberg.
Har 14 anställda. 9 av demhar tillkommit sedan Rolf Dahlberg blev vd.
Rolf Dahlberg är välkänd inom redovisningsbranschen efter att han grundade Visma Spcs.

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Digitalisering | 04 feb, 2019

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och...

Digitalisering | 22 jan, 2019

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka u...

Digitalisering | 06 maj, 2019

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

De redovisningsbyråer som inte följer med på den digitala resan utan fortsätter ”stansa” kommer få d...