Byrån som växer så det knakar

Bild som illustrerar blogginlägg

  11 Dec, 2018

På bara tre år har de nästan tredubblat personalstyrkan. Men det är viktigt för Confido Redovisning i Växjö att de även i fortsättningen är en lättillgänglig och framförallt personlig byrå.

64-åringen Rolf Dahlberg är minst sagt välkänd i bokföringssammanhang. På 80-talet grundade han Visma Spcs tillsammans med Jan Älmeby, samme Jan Älmeby som senare startade Fortnox. När Rolf Dahlberg slutade som vd på Visma för tre år sedan dröjde det inte länge innan han köpte redovisnings byrån Confido. Det blev ingen tidig pensionering, som det var tänkt.

– Det är alldeles för kul att driva företag. Framförallt den delen som handlar om att hjälpa andra att utveckla sina verksamheter. På Confido har vi hjälpt många företag att börja arbeta på ett mer digitalt sätt när det gäller redovisning och lön. Företagaren är trots allt den viktigaste personen vi har i Sverige och det måste vara roligt att driva företag. Inga småföretag, inga skatter och ingen välfärd, brukar jag säga.

Confido var en relativt liten byrå när han tog över, fem anställda som inriktade sig på revision. Med Rolf Dahlberg vid rodret har det anställts nio personer till och det har blivit fler redovisnings- och löneuppdrag.
– Vi har både små och större kunder. De kräver ofta helt olika saker och vi anpassar oss efter deras behov. Mindre företag vill gärna att vi sköter allt: bokföring, fakturering, och löner. Större företag sköter ofta redovisningen själva, medan vi går in och gör bokslut, koncernbokslut och deklaration. Fler och fler företag ser fördelar med att outsourca ekonomi och lön för att istället koncentrera sig på att göra det man är bra på.
 

Går mot fasta priser

En viktig förändring på Confido har varit att gå mot fasta priser, istället för att ta betalt per timme. Rolf Dahlberg tycker att hela branschen är på väg dit och påpekar att även branschorganisationer uppmuntrar förändringen.
– De kunder som bytt till fastpris hos oss känner sig mer trygga. Det gör vårt uppdrag mot kunden mer väldefinierat och de vet kostnaden varje månad.

I dagsläget har cirka en femtedel av kunderna fast pris. Men Rolf Dahlberg hoppas att en majoritet kommer att ligga på fast pris inom en snar framtid.
– Vi kommer att lyfta över så många som möjligt. Några vill fortsätta på löpande och det får vi acceptera.

Det är viktigt att den egna personalstyrkan hänger med i utvecklingen mot att arbeta digitalt och automatiserat. Lösningen för Confido är kontinuerlig fortbildning och engagemang. Det innebär också att företaget använder webblösningar som Fortnox och de olika integrationslösningarna.

– Jag är väldigt nöjd med Fortnox eftersom det fungerar bra både för små och stora företag. Det går lätt att komma igång med olika programmen och Fortnox har dessutom många
intressanta integrationslösningar till för- och eftersystem, säger Rolf Dahlberg.
 

 
FAKTA CONFIDO
Startades år 1969, togs över år 2015 av Rolf Dahlberg.
Har 14 anställda. 9 av demhar tillkommit sedan Rolf Dahlberg blev vd.
Rolf Dahlberg är välkänd inom redovisningsbranschen efter att han grundade Visma Spcs.

Följ oss för fler nyheter och tips

Läs vidare

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och med 1 april 2019. Riksdagen har nämligen fattat beslut om en ny lag, som betyde...

 04 feb, 2019
Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka ut. Men vad bör du satsa på för att synas 2019? Vilka trender är det som gäller? ...

 22 jan, 2019
Så startar du en e-handel

Två av tre personer handlar på internet under en genomsnittlig månad. Om ditt företag finns på nätet och har en e-handel, kan du fånga kunder som annars inte hade hittat din fysisk...

 06 mar, 2019

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB