I ett rött tegelhus bredvid Stora Kopparbergs kyrka i centrala Falun ligger redovisningsbyrån Anjawe AB. Ett aktiebolag som funnits i snart hundra år, men som utvecklas och följer med i tiden. Ägaren Ann-Christine Westlund och hennes kollegor Linnea Abrahamsson och Anki Eriksson är snabba på att testa nya digitala arbetssätt. När Fortnox presenterade en ny meddelandefunktion i Digital byrå bestämde de sig för att börja använda tjänsten för att kommunicera med sina kunder.

– Vi kontaktar de flesta kunderna via meddelandefunktionen och får meddelanden från dem den vägen. Alla vill inte använda meddelandefunktionen än, men de som vill kommunicerar vi med den vägen. Målet är att fler och fler ska använda den, säger Ann-Christine.
 

Sparar tid med chatten

När Ann-Christine eller någon av hennes kollegor skickar ett meddelande till kunderna får kunden en notis i telefonen. Kunden kan sedan enkelt svara i appen, när och var de vill. De kan också skicka in underlag direkt i appen, vilket underlättar både för kunderna och byråerna.

– Meddelandefunktionen sparar verkligen tid för oss och vi slipper jaga kunder i telefon. Dessutom får vi allt samlat på ett och samma ställe. Vi ser också när kunderna har läst vårt meddelande. Om det är något som vi undrar över så får vi nu snabbt iväg ett meddelande till kunden och förhoppningsvis ett snabbt svar. Tidigare var vi tvungna att ringa och söka dem, nu räcker det oftast med ett chattmeddelande.
 
Anjwe3.png
 

Säker kommunikation

Att använda meddelandefunktionen i Digital byrå gör också kommunikationen säkrare än att till exempel maila med kunden. Detta då både redovisningskonsulten och kunden måste vara inloggade i Fortnox och ha rätt behörighet för att få ta del av informationen som skrivs och skickas. Byråer kan även använda meddelandefunktionen för att kommunicera internt med kollegor. Den funktionen har Ann-Christine och kollegorna inte börjat använda eftersom de är få och sitter nära varandra.

Däremot använder de meddelandefunktionen både på kunder som arbetar aktivt i Fortnox program och till kunder som låter dem sköta allt arbete i Fortnox och som inte har någon egen programlicens.

– Vårt mål är att fler och fler av våra kunder ska använda appen och kommunicera med oss där. Det är verkligen smidigt.
 

Så här funkar meddelandefunktionen i Fortnox:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!