Digital post rakt in i Fortnox – ny lösning med Kivra!

Bild som illustrerar blogginlägg

  09 okt, 2018

Under hösten levererar vi en nyhet som kommer att ta bort ännu ett administrativt moment för Sveriges småföretagare. Tack vare en integration till Kivra kommer man snart att kunna få digital post rakt in i Fortnox.

Kivra kommer under september att lansera ett API för att hämta ut post och Fortnox är först ut att använda detta för att bygga förbättrade och automatiserade lösningar.

Slipp hantering av fysiska fakturor

Mycket av posten som företag får har på något sätt att göra med redovisningen. Lösningen med Kivra innebär att du på sikt inte behöver ta emot och lägga in leverantörsfakturor manuellt. Efter att du aktiverat kopplingen blir leverantörsfakturorna tillgängliga direkt i Fortnox, där de sedan kan skickas för automatisk tolkning. Du slipper alltså åka in till kontoret för att hantera fysiska fakturor.

Underlättar även för redovisningsbyrån

För redovisningskonsulter öppnar sig nya möjligheter till förenklade och effektiviserade processer. Med den nya kopplingen till Kivra så kommer post, och därmed underlag, dyka upp direkt i bokföringssystemet. Redovisningskonsulten behöver inte längre se till att samla in underlagen.

Nu kommer redovisningskonsulter att kunna jobba i realtid, och slippa vänta på att underlag ska samlas upp – hela processen snabbas upp. Konsulterna kommer därmed att kunna erbjuda sina kunder bättre service och ett ännu enklare samarbete.

Fakta om Kivra

  • Idén är att digital post gör det enklare för avsändare och miljö.
  • Över 2,5 miljoner svenskar använder Kivra och tusentals företag och myndigheter skickar post via tjänsten.
  • Kivra har kopplingar mot alla bankkonton via Bankgirocentralen och är ett betalinstitut som står under Finansinspektionens tillsyn.
  • Kivra är en godkänd brevlådeoperatör av Mina meddelanden för att förmedla säker digital myndighetspost.

Läs mer om Fortnox och Kivra

Följ oss för fler nyheter och tips

Läs vidare

Kvitto & Resa sköter jobbet

Högar med skrynkliga kvitton, en häftapparat och A4-papper. Så såg det ut på Fortnox när det var dags att sammanställa månadens utlägg. I dag gör företagets egen tjänst för utläggs...

 29 jun, 2018
Nya Fortnox Tid – även som app

Nu är det dags för nya Fortnox Tid. Med appen blir det enkelt även för användare ute på fältet att snabbt registrera sin tid. ...

 12 apr, 2018
Spara tid med digitala kvitton och reseräkningar

En helt ny tjänst för digital utläggshantering och automatiserade reseräkningar - Fortnox Kvitto & Resa - lanserades i december 2017. Genom att digitalisera företagets alla utlägg,...

 13 Dec, 2017

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB