Vi har känt ett bra tag att vi måste förenkla och göra saker på ett smidigare sätt. Men så gäller det att man ska sätta av den där tiden som det tar att sätta sig in i hur allt funkar och hur man ska tänka i förhållande till kunderna, säger Sara. Att hoppa på nyheten Digital PT var därför ett sätt att piska sig själv och byrån att lägga tid på att hitta smartare arbetssätt.

Man vill ju vara bäst på det man gör och idag ingår att erbjuda sina kunder smidiga digitala lösningar. Sedan vill man ju ha roligt på jobbet också. Nu får vi lära oss en massa nytt och blir samtidigt av med en massa tråkiga arbetsmoment som att kontera och bokföra kvitton, säger Sara.

Uppstartsmöte

Det första som händer är ett uppstartsmöte där Fortnox går igenom hur processerna på byrån ser ut. Sedan har Brändén Redovisning valt ut ett antal kunder där medarbetarna idag lägger onödig tid på manuellt arbete, till exempel på att begära in fysiska underlag eller lägga in pdf:er manuellt i systemen. Kunderna har fått frågan om det är okej att köra igång att jobba digitalt istället.

Här måste man ju motivera kunden till att det är värt att lägga lite extra tid i början, för att sedan spara tid i slutändan. Men alla vi har ställt frågan till har svarat ja till att vara med, säger Sara.

Sedan behöver allt som rör projektkunderna uppdateras och det tar tid. Men Sara tror att den extra tid som konsulterna behöver lägga ned i början är ett större bekymmer för konsulterna själva, än för kunderna. Som företagare har man större förståelse för att man då och då måste uppdatera sitt erbjudande för att leverera det kunderna vill ha. Men som konsult har man inte det tänket, man är ingen säljare helt enkelt, säger Sara.

Skapa de bästa erbjudandet

Förväntningarna på Fortnox Digital PT är att Sara och byråns två medarbetare ska bli bekväma med alla de möjligheter som finns med dagens smarta teknik. Målet med det arbete som byrån behöver lägga ned med Fortnox Digital PT är att skapa det bästa erbjudandet för byråns kunder.

Utmaningar då? De finns, medger Sara. Inte minst hos byrån själv eftersom det inte bara handlar om att lägga ner mer tid på processerna i början. För att bli varma i kläderna och få snurr på de nya arbetssätten måste kollegorna på Brändén Redovisning göra allt det nya gång på gång.

– Men det är det som är så skönt. Tack vare Fortnox Digital PT har vi någon att hålla i handen genom detta.

 

Boka tid och ta hjälp av Fortnox Digital PT 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Svart låda lockar fram nytt tänk