345
2019-04-04T11:38:50+02:00 2019-04-04T11:37:59+02:00 Livet på Fortnox Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

En dag på Fortnox Pop Up

Bild som illustrerar blogginlägg

Livet på Fortnox | 4 april, 2019

Förra veckan stannade Fortnoxbilen till i Stockholm efter en tur till Gävle, denna gång på Vasagatan och mysiga Vasateatern. På plats möttes både redovisningskonsulter, småföretagare och blivande företagare. Vi fick förmånen att prata med både nya, gamla och blivande kunder, och höra mer om deras digitaliseringsresa och varför de tog sig till Pop Up.

Onsdagen den 27 mars rullade Fortnoxbilen vidare från Gävle till Stockholm. När vi kom till Fortnox Pop Up och öppnade portarna till Vasateatern poppade en härlig stämning upp. I korridorerna möttes vi av både peppade medarbetare och glada besökare. Det var en bra blandning av både småföretagare och redovisningsbyråer – Fortnoxkunder och potentiella kunder. Fortnoxmedarbetare stod i olika montrar och besvarade besökares frågor. En del deltagare minglade även runt i korridorerna och utbytte erfarenhet med varandra. Förutom Fortnox egna montrar fanns några UF-företag på plats och Hantverksdata, Oxceed och Blikk. 

Efter föreläsningen Digital byrå, tog vi oss till teaterns scen och dagens andra föreläsning. Anton och Victor inspirerade besökarna och visade hur Fortnox tjänster och program kan effektivisera och underlätta vardagen för företagare. Deras föreläsning inleddes först med ett snack om digitalisering, för att sedan berätta hur leverantörsfakturor hanteras digitalt. Efter det gick de igenom kundfakturaflödet och utläggshantering. I slutet av föreläsningen ställde besökarna flitigt frågor, som de fick besvarade direkt.

 

Möjligheten att utbyta erfarenheter

Efter föreläsningen träffade vi två redovisningskonsulter som stod och minglade. Vi passade på att ta ett snack med Adriana Ekström. Hon har varit trogen Byråpartner i 5 år och tar enbart emot kunder som använder Fortnox eller kan tänka sig byta till det. Eftersom hon har riktat in sig på Fortnox tänkte hon att Pop Up skulle vara en rolig dag att medverka på.

– Det en en väldigt bra dag där man får chans att utbyta erfarenheter med andra från branschen, vilket är superkul. Det är också bra att Fortnox kommer hit så man får lära sig mer och kan ställa frågor direkt till olika medarbetare. Under dagen har jag fått svar på två frågor jag hade, säger Adriana på 2account.

 

Pop Up på Vasateatern

 

Inspirerande lunchföreläsning i digitaliseringens tecken

Under lunchen passade vi på att prata med Ulf på redovisningsbyrån Berner AB, som satt och väntade på att lunchföreläsningen skulle kicka igång. Ulf och hans redovisningsbyrå har inte Fortnox i dagsläget men från och med 1 maj ska de börja testa på en kund. 

– Vår kund vill förenkla företagandet och digitalisera sin verksamhet, vilket gör att vi är här idag. Just nu kan vi inte programmet, och vill lära oss mer om Fortnox. Genom de föreläsningar som vi har varit på under förmiddagen har vi redan lärt oss en hel del saker om Fortnox. I eftermiddag kommer vi även gå till de olika montrarna och ställa de frågor vi har, säger Ulf. 

Fortnox Business Owners, Anna och Josef, började sedan prata om digitalisering, framtiden och ”ett nytt sätt att jobba”, för att inspirera Pop Up deltagarna att bli mer digitala. 

 

En bra dag för nya användaren Katrin

Fortnox sista föreläsning avslutades med utbildarna Victor och Anita. Föreläsningen handlade om tjänsterna Fortnox Lön och Lön Personlig, och dess fördelar i en företagares vardag. En frågesport i Kahoot fick sedan avsluta timmen, och alla deltagare var spända på priset som låg i potten. Frågorna utgick från flera olika delar av Fortnox program, allt ifrån e-faktura till lön.

Efter föreläsningen passade vi på att ta ett sista snack med en besökare som nyligen skaffat Fortnox. I slutet av 2018 började Katrin på Creator använda programmet för att hjälpa sin man med hans företags bokföring. Hon kände att Pop Up va en bra dag för henne som ny i programmet, och hon såg även fram emot att få en inblick i branschen.

–  Vi började med Fortnox för att det är så enkelt. Men också för att det är väldigt viktigt att ha en digital verksamhet. Jag använder bokföring och fakturering, men efter dagens föreläsningar funderar jag även på att börja använda Kvitto & Resa. Min man är nämligen ofta ute hos kunder, så det skulle underlätta. Jag har fått med mig mycket bra saker från dagen, säger Katrin.  

Dagens avslutades till sist med ett seminarium med partnern Blikk, och fortsatt mingel i montrarna. 

 

Behöver du mer inblick i ett program? Eller lära dig mer om hur du kan jobba effektivare tillsammans med din kund? Har du många frågor som du skulle vilja få besvarade? Boka din plats på Pop Up här

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Livet på Fortnox | 05 apr, 2019

Bakom kulisserna med Team Experience

Team Experience är specialister på kund- och användarupplevelsen. Varje dag jobbar de med att göra F...

Livet på Fortnox | 26 feb, 2019

Fortnox poppar upp i din stad

Under 2019 besöker Fortnox ett flertal städer runt om i landet med Fortnox Pop Up. Syftet med dagen ...

Livet på Fortnox | 06 mar, 2019

Bakom kulisserna med Team Nature

Behovet av att bygga en app till Fortnox kunder blev starten till Team Nature och ett härligt gäng m...