För tre år sedan bestämde sig YstadÖsterlen Revision för att bli helt digitala i sitt arbete. Som kombinerad byrå, med fokus på redovisning, bokslut, deklarationer och revisionsarbete, var det ett naturligt kliv att ta. De anställda visade en strävan att utvecklas och kunderna drev på – och det har gynnat både anställda och kunder.

– Vi insåg att vi inte kan hålla koll på alla våra kunder konstant, då skulle vi knäcka oss själva. Nu har vi den där tillgängligheten när bokföringen är up to date hela tiden. Särskilt detta är något som våra kunder uppskattar väldigt mycket, säger Sven-Olof Larsson, ägare och revisor på YstadÖsterlen Revision.

 

Ska vara fritt från press

Det stora klivet från gamla arbetssätt till nya är just det – stort. Just därför har YstadÖsterlen Revision lagt fokus på att få sina kunder att känna sig bekväma i den nya situationen. Att få en ordentlig introduktion i de nya tjänsterna tror de är a och o för ett bra arbetssätt.

– Vi skulle kunna vara mycket längre i processen, men låter det istället ta tid. För oss är det viktigt att det inte känns som skarpt läget direkt för kunden. Vi tar oss tid att visa hur allt fungerar och vilken tid som kan sparas. Att börja arbeta digitalt ska inte få kunden att känna sig pressad, säger Sven-Olof.

 

Hitta rätt balansgång

I byråns kundbas finns en stor variation av mindre enskilda firmor och större aktiebolag. Vissa har drivit företag länge och andra inte. Båda delarna är någonting som är viktiga aspekter att ta hänsyn till när det kommer till att introducera de digitala arbetssätten.

– Vi för en dialog med kunderna och känner av deras behov och möjligheter. Då får vi en bild av hur mogna de är i processen. Vissa har drivit företag så länge att de inte är redo för den digitala processen och då ägnar vi inte tid åt att lära dem. Sen har vi kunder som driver oss och som vill hitta nya arbetssätt. Alla kunder funkar helt enkelt olika och det är viktigt att tänka på, avslutar Sven-Olof Larsson.

 

Fakta

22 anställda

Kontor i Ystad och Simrishamn

Har aktivt arbetat digitalt sedan 2016

Har över 65 års erfarenhet från branschen

 

Vill du också jobba digitalt och närmare dina kunder? Slippa massa administration och fokusera mer på kunderna? Läs mer om hur du blir Byråpartner här 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Svart låda lockar fram nytt tänk