Thobias Granström och Jonatan Brekke på redovisningsbyrån Techonomic gillar teknik i framkant. Men mest av allt vill de kunna lägga tid på sina kunder och deras företag.

Så när Thobias förra hösten fick syn på en artikel om Agoy, en ny mjukvara för period- och årsbokslut, årsredovisning och skatt – tog han kontakt med grundaren Carl-Magnus Falk.

Tidigt på bollen

– Vi var tidiga på bollen men fick en bra känsla direkt. Vi hade kikat på andra bokslutsprogram men tyckte att de kändes mer 1990- än 2020-tal. Vi har höga krav på gränssnitt, funktionalitet och användarvänlighet och Agoy känns modernt och rätt för oss, säger Jonatan.

Den 1 september flyttade Techonomic över alla sina kunder till Fortnox Bokslut & Skatt.

– Det är något av en dröm att kunna samla allt hos en leverantör. Vi har ju all bokföring i Fortnox och nu slipper vi krångel med olika leverantörer och integrationslicenser. Vi får en sömlös digital process från ax till limpa i Fortnox. Det känns smidigt och tryggt, säger Thobias.

På frågan om vad som är den stora grejen med Fortnox Bokslut & Skatt svarar Jonatan och Thobias “helheten” i mun på varandra.

Smart och modern lösning

– Men något vi verkligen har saknat tidigare är en smart och modern lösning för avstämning och rapportering. Det har vi nu och kan ge rådgivning och kommunicera med kunderna på ett helt annat sätt än tidigare, säger Jonatan.

Möjligheten att kunna jobba smartare med periodavstämningar sänker trösklarna till att göra bokslut, menar Jonatan och Thobias. Och de tycker att det ger en härligare jobbvardag eftersom mycket av arbetet som vanligtvis görs i bokslutstider redan är gjort när den annars så stressiga våren kommer.

– Ja, så är det. Bokslutsarbetet kommer igång mycket tidigare och det mesta är redan gjort när det är dags för bokslut. Det kapar arbetstopparna och ger jämnare stressnivåer över året, säger Thobias.

Att Agoy inte är “klar” och den fortsatta utvecklingen styrs av användarna ser Jonatan och Thobias bara som en fördel.

– Det är en unik möjlighet att få vara med och påverka. Vi är redan supernöjda med Agoy och övertygade om att det kommer att bli väldigt bra i slutändan, säger Jonatan.

 

Ja, jag vill veta mer om Fortnox Bokslut & Skatt  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Representation – allt du behöver veta!

Så gör du bokslut och årsredovisning (steg för ste...

Deklaration – detta gäller 2021 för olika bolagsfo...

Allt du behöver veta om momsdeklaration

Vad är en avdragsgill kostnad – och vad är avdrags...

Våra bästa tips för en lyckad inventering (guide)...