Allt integrerat i ett system

Rolf & Robert Bygg utför renoveringar, om- och tillbyggnation samt nybyggnation främst i Göteborgsregionen. Företaget arbetar sedan länge med ett branschsystem för hantverk, ett webbaserat verktyg för projekthantering, speciellt utvecklat för byggbranschen.

– Vår tidigare lösning saknade integrationen till hantverkssystemet som vi jobbar i, men med Fortnox får vi en bra helhet där allt är integrerat i samma webbaserade system, säger Robert Hansson.

Företaget bytte till Fortnox i januari 2017 efter en rekommendation från leverantören av hantverkssystemet, och enligt Robert gick det enkelt och snabbt att byta. Efter två samtal till Fortnox supportfunktion var han igång.

Genom bytet har företaget all administration samlat i hantverkssystemet och Fortnox i en integrerad lösning. Här skapar de offerter och kundfakturor och här sköter de leverantörsfakturor, tidrapportering och löner. De anställda tidrapporterar i hantverkssystemets app för mobila enheter. Företaget attesterar sedan tiden i Fortnox program för lön.

 

Sparar upp till 10 timmar per vecka

– Tidigare innebar detta mycket dubbelarbete för mig – nu sparar jag upp till 10 timmar per vecka på att systemen är integrerade och att sådant som underlag för fakturering och löner skapas automatiskt, säger Robert Hansson.

Robert berättar att de tidigare skrev ut varje enskild faktura och knappade in uppgifterna igen i bokföringssystemet. Idag trycker de bara på en knapp för att godkänna så går fakturan automatiskt över till bokföringen. Förutom att det sparar tid blir det också mer korrekt, eftersom det är lätt att något blir fel i den manuella överföringen. Dessutom räknas sådant som moms automatiskt och rätt från början.

– Förut betalade vi två eller tre gånger för varje funktion. Nu betalar vi en gång för varje funktion och sparar cirka 7000 kronor på ett år.

 

Fakta om Rolf & Robert Bygg AB:

Byggföretag med 19 anställda

Affärsidé: hjälpa företag och privatpersoner med allt från enkla reparationer till totalentreprenader.

Typ av uppdrag: projekt som lägenhetsrenoveringar, tillbyggnationer av bostäder och lokaler, nybyggnationer av kontorsbyggnader och bostadshus.

 

Läs mer om Fortnox integrationer här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Representation – allt du behöver veta!

Viktiga datum för skatter och moms 2022

Belopp och procentsatser för 2022

Nya lagar och regler 2021

Tips inför det nya löneåret 2022