175
2018-03-01T08:37:58+02:00 2018-02-27T16:22:01+02:00 Digitalisering Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

En smidigare, billigare och bättre administration

Bild som illustrerar blogginlägg

Digitalisering | 27 februari, 2018

När Rolf & Robert Bygg bytte till Fortnox sänktes årskostnaden med 7000 kronor och flera funktioner som tidigare låg i olika system blev samlade i ett. Robert Hansson, en av två delägare i Rolf & Robert Bygg AB, berättar att bytet till Fortnox gör att de sparar in upp till 10 timmar per vecka.

Allt integrerat i ett system

Rolf & Robert Bygg utför renoveringar, om- och tillbyggnation samt nybyggnation främst i Göteborgsregionen. Företaget arbetar sedan länge med ett branschsystem för hantverk, ett webbaserat verktyg för projekthantering, speciellt utvecklat för byggbranschen.

– Vår tidigare lösning saknade integrationen till hantverkssystemet som vi jobbar i, men med Fortnox får vi en bra helhet där allt är integrerat i samma webbaserade system, säger Robert Hansson.

Företaget bytte till Fortnox i januari 2017 efter en rekommendation från leverantören av hantverkssystemet, och enligt Robert gick det enkelt och snabbt att byta. Efter två samtal till Fortnox supportfunktion var han igång.

Genom bytet har företaget all administration samlat i hantverkssystemet och Fortnox i en integrerad lösning. Här skapar de offerter och kundfakturor och här sköter de leverantörsfakturor, tidrapportering och löner. De anställda tidrapporterar i hantverkssystemets app för mobila enheter. Företaget attesterar sedan tiden i Fortnox program för lön.

 

Sparar upp till 10 timmar per vecka

– Tidigare innebar detta mycket dubbelarbete för mig – nu sparar jag upp till 10 timmar per vecka på att systemen är integrerade och att sådant som underlag för fakturering och löner skapas automatiskt, säger Robert Hansson.

Robert berättar att de tidigare skrev ut varje enskild faktura och knappade in uppgifterna igen i bokföringssystemet. Idag trycker de bara på en knapp för att godkänna så går fakturan automatiskt över till bokföringen. Förutom att det sparar tid blir det också mer korrekt, eftersom det är lätt att något blir fel i den manuella överföringen. Dessutom räknas sådant som moms automatiskt och rätt från början.

– Förut betalade vi två eller tre gånger för varje funktion. Nu betalar vi en gång för varje funktion och sparar cirka 7000 kronor på ett år.

 

Fakta om Rolf & Robert Bygg AB:

Byggföretag med 19 anställda

Affärsidé: hjälpa företag och privatpersoner med allt från enkla reparationer till totalentreprenader.

Typ av uppdrag: projekt som lägenhetsrenoveringar, tillbyggnationer av bostäder och lokaler, nybyggnationer av kontorsbyggnader och bostadshus.

 

Läs mer om Fortnox integrationer här!

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Digitalisering | 04 feb, 2019

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och...

Digitalisering | 22 jan, 2019

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka u...

Digitalisering | 06 maj, 2019

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

De redovisningsbyråer som inte följer med på den digitala resan utan fortsätter ”stansa” kommer få d...