Enklare än någonsin att byta till Fortnox

Bild som illustrerar blogginlägg

  11 Dec, 2018

En del bävar för dagen när det är dags att byta system, hur lång tid tar det att konvertera? Svaret är att det går fortare än du tror att byta till Fortnox.

En av de största frågorna för byråer som ska byta till Fortnox är hur lång tid deras verksamhet måste stå stilla. Egentligen ingen tid alls, är det vanliga svaret.

– Om man har många klienter kan man välja mellan att sköta det på distans eller att vi kommer ut till byrån. Att sköta det på distans är ett smidigt sätt men en del föredrar att ha oss på plats. Då finns Fortnox personal på arbetsplatsen för att svara på frågor samtidigt som konverteringen sker, säger Johan Bertilsson på Fortnox.

När dagen går mot sitt slut säkerställer Fortnox att all data har flyttats över korrekt och allt fungerar.

– När vi åker hem är Fortnox igång.

Oavsett om byrån kör konverteringen på distans eller med Fortnox på plats går det att boka en specifik dag. Då kan byråer välja en dag som passar dem och deras verksamhet.

Det kostar inte något att byta och man behöver inte vänta till ett nytt räkenskapsår. Startskottet blir att byrån får en checklista skickad till sig om vad som behöver förberedas inför konverteringsdagen.

– En del vill bara konvertera några enstaka kunder och då kan vi sköta det smidigt via mejl. Det finns många möjliga alternativ, säger Johan Bertilsson.

Vi på Fortnox Magazine har tidigare intervjuat företaget Unexa som sysslar med ekonomisk rådgivning och redovisning. Unexas vd Ulf Nilsson förväntade sig en tidskrävande process när konverteringen till Fortnox skulle genomföras.

– Jag har genom mina tidigare yrken varit med om flera stora omläggningar av IT-system och därför hade jag respekt inför vad som väntade oss. Men jag hade fel. Att konvertera över till Fortnox gick väldigt smidigt och jag är faktiskt både imponerad och förvånad.

Vill du veta mer?

Besök Fortnox webb eller kontakta byråavdelningen så får du en detaljerad dragning av rutinerna.

 

Konvertera från dessa program

• Visma Administration
• Visma Compact
• Visma eEkonomi
• BL Administration
• Mamut
• SoftOne
• Hogia
• Edison
• Hansa
• Briljant

 

 

Följ oss för fler nyheter och tips

Läs vidare

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och med 1 april 2019. Riksdagen har nämligen fattat beslut om en ny lag, som betyde...

 04 feb, 2019
9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags att växa? Då måste du trampa upp nya vägar som kan leda dig dit du vill. Se till ...

 11 mar, 2019
Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka ut. Men vad bör du satsa på för att synas 2019? Vilka trender är det som gäller? ...

 22 jan, 2019

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB