Stjärnglans (”starshine”), uppkomling (”growbean”), eller rivstart (”jumpstart”). Det är namnen på paketen kunden kan välja mellan. Jumpstart är för företag med mellan 0 till en miljon kronor i omsättning, Growbean för 1 till 3 miljoner och Starshine för 3 till 5 miljoner.
– Det lät så otroligt tråkigt med small, medium och large som vi först tänkte, säger hon.

Anna Björkholm är auktoriserad redovisningskonsult och har drivit Expand U AB tillsammans med Veronica Permats sedan år 2014. Under en längre tid har de funderat på hur de ska kunna erbjuda enklare, automatiserade och heldigitala bokföringstjänster för sina kunder.
– När jag träffar branschkollegor exempelvis på seminarier så säger alla att det är dags att börja med fasta priser. Det finns i dag byråer som erbjuder billiga, fasta priser och egenutvecklade system. Det vi erbjuder är fasta låga priser, dock med erfarna konsulter som tar hand om kunderna, säger Anna Björkbom.
 

Heldigital lösning

I april i år startade Expand U det heldigitala dotterbolaget Expand U Digital. Det är ett företag som bygger på fasta priser och ett relativt oflexibelt system. Skulle den heldigitala lösningen inte falla kunderna i smaken så kan de lätt byta till mer traditionella, ekonomiavdelningsliknande, Expand U.
– Att teckna ett avtal med Expand U Digital är som att köpa ett mobilabonnemang – detta får du för 399 kronor i månaden. Behöver du mer grejer så får du betala mer. Det är statiskt. Den kund som vill ha något mer än det mallade erbjudandet måste köpa tilläggstjänster, säger hon.

Veckan innan hon intervjuas av Fortnox Magazine har hon fått en ny kund. En ensamföretagare som köpt det digitala konceptet rakt av. Han är en superentrepenör och är helt inne på det.

Det finns ett visst motstånd, det sticker hon inte under stol med. Ibland känner hon att idén är före sin tid. Hon har presenterat det digitala paketet för flera kunder som det skulle passa bra för, men oftast känner de att den traditionella byrån passar bättre. De vill ha personlig service och tvekar inför de helautomatiserade lösningarna.
– De säger att affärsförslaget är jättebra men vill bli kunder hos oss på Expand U istället. De är inte riktigt redo för det digitala helt enkelt.
 

Bygger på Fortnox utbud

Expand U Digitals erbjudande bygger helt på Fortnox utbud och system.
– Detta kommer snart att vara rätt i tiden. Kunderna i dag är mer medvetna och är mogna för att ta ett större ansvar själva. För det får de en lägre kostnad och mer kontroll, säger Anna Björkbom på Expand U Digital.

 

OM EXPAND U DIGITAL

Erbjuder helt digitala bokföringstjänster baserade på Fortnox system. Företaget finns i Stockholm och startade i april 2018.
”Affärsidén är enkel, vi flyttar och digitaliserar hela er bokföring. Ge oss tillgång till ditt företag så är du igång från en dag till annan.”

Skärmavbild-2018-11-09-kl.-13.19.57.png

Anna Björkholm och Veronica Permats

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!