193
2018-11-27T11:22:37+02:00 2018-11-27T11:22:37+02:00 Digitalisera byrån Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

Expand U Digital flyttar och digitaliserar hela din bokföring

Bild som illustrerar blogginlägg

Digitalisera byrån | 27 november, 2018

Hon kom på idén över ett glas vin på välkända innerestaurangen Riche på Stureplan i Stockholm. Helt digitala bokföringstjänster med fasta låga priser. Något som är för vågat för en del kunder. "Det är 100 procent digitalt. En del kunder vi presenterar det för är inte riktigt mogna att ta steget" säger Anna Björkbom, delägare på Expand U Digital.

Stjärnglans (”starshine”), uppkomling (”growbean”), eller rivstart (”jumpstart”). Det är namnen på paketen kunden kan välja mellan. Jumpstart är för företag med mellan 0 till en miljon kronor i omsättning, Growbean för 1 till 3 miljoner och Starshine för 3 till 5 miljoner.
– Det lät så otroligt tråkigt med small, medium och large som vi först tänkte, säger hon.

Anna Björkholm är auktoriserad redovisningskonsult och har drivit Expand U AB tillsammans med Veronica Permats sedan år 2014. Under en längre tid har de funderat på hur de ska kunna erbjuda enklare, automatiserade och heldigitala bokföringstjänster för sina kunder.
– När jag träffar branschkollegor exempelvis på seminarier så säger alla att det är dags att börja med fasta priser. Det finns i dag byråer som erbjuder billiga, fasta priser och egenutvecklade system. Det vi erbjuder är fasta låga priser, dock med erfarna konsulter som tar hand om kunderna, säger Anna Björkbom.
 

Heldigital lösning

I april i år startade Expand U det heldigitala dotterbolaget Expand U Digital. Det är ett företag som bygger på fasta priser och ett relativt oflexibelt system. Skulle den heldigitala lösningen inte falla kunderna i smaken så kan de lätt byta till mer traditionella, ekonomiavdelningsliknande, Expand U.
– Att teckna ett avtal med Expand U Digital är som att köpa ett mobilabonnemang – detta får du för 399 kronor i månaden. Behöver du mer grejer så får du betala mer. Det är statiskt. Den kund som vill ha något mer än det mallade erbjudandet måste köpa tilläggstjänster, säger hon.

Veckan innan hon intervjuas av Fortnox Magazine har hon fått en ny kund. En ensamföretagare som köpt det digitala konceptet rakt av. Han är en superentrepenör och är helt inne på det.

Det finns ett visst motstånd, det sticker hon inte under stol med. Ibland känner hon att idén är före sin tid. Hon har presenterat det digitala paketet för flera kunder som det skulle passa bra för, men oftast känner de att den traditionella byrån passar bättre. De vill ha personlig service och tvekar inför de helautomatiserade lösningarna.
– De säger att affärsförslaget är jättebra men vill bli kunder hos oss på Expand U istället. De är inte riktigt redo för det digitala helt enkelt.
 

Bygger på Fortnox utbud

Expand U Digitals erbjudande bygger helt på Fortnox utbud och system.
– Detta kommer snart att vara rätt i tiden. Kunderna i dag är mer medvetna och är mogna för att ta ett större ansvar själva. För det får de en lägre kostnad och mer kontroll, säger Anna Björkbom på Expand U Digital.

 

OM EXPAND U DIGITAL

Erbjuder helt digitala bokföringstjänster baserade på Fortnox system. Företaget finns i Stockholm och startade i april 2018.
”Affärsidén är enkel, vi flyttar och digitaliserar hela er bokföring. Ge oss tillgång till ditt företag så är du igång från en dag till annan.”

Anna Björkholm och Veronica Permats
Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Digitalisera byrån | 04 feb, 2019

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och...

Digitalisera byrån | 22 jan, 2019

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka u...

Digitalisera byrån | 06 maj, 2019

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

De redovisningsbyråer som inte följer med på den digitala resan utan fortsätter ”stansa” kommer få d...