280
2019-07-12T12:35:33+02:00 2019-07-10T15:25:38+02:00 Företagande Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

Fakturera digitalt i sommar

Bild som illustrerar blogginlägg

Företagande | 10 juli, 2019

Sommaren är en period då många missar att betala fakturor, eftersom ingen är på plats för att öppna posten. För dig som småföretagare finns det därför flera fördelar med att digitalisera fakturahanteringen. Förutom att du sparar värdefull tid, är chansen större att du slipper vänta på betalningen. Här ger vi dig några tips som verkligen ser till att du kan koppla av i sommar.

Skicka dina fakturor som e-faktura

Genom att skicka din faktura som en e-faktura, får dina kunder fakturan var de än är och slipper onödiga förseningsavgifter. Du slipper skriva ut, frankera och lägga fakturan på posten, i stället skickas den direkt till din kunds affärssystem eller internetbank och registreras automatiskt. Det är enkelt, effektivt och tryggt – och dessutom miljövänligt.
 

Städa upp bland obetalda fakturor

Sommaren innebär oftast lite lugnare tempo. Då kan det vara ett bra tillfälle att städa upp bland obetalda fakturor och se till att skicka påminnelser i de fall fakturan har förfallit.
Om du har Fortnox faktureringsprogram kan du enkelt få ordning på dina kundfordringar genom att digitalisera påminnelsehanteringen.

Vill du göra det ännu smidigare för dig och spara ännu mer tid kan du låta Fortnox ta hand om faktureringen helt och hållet – från distribution tills att fakturan är betald och bokförd. Vi ser då till att din kund får fakturan, skickar påminnelser om det behövs och markerar fakturan som betald när pengarna kommit in. 
Läs mer om våra faktureringslösningar här
 

Slipp risken och få ett jämnare kassaflöde

Sommarperioden kan också vara ett perfekt tillfälle att använda sig av finansiella tjänster. Genom att använda dig av exempelvis fakturabelåning och fakturaköp, alltså belåna din faktura eller sälja den direkt, får du ett jämnare kassaflöde och slipper oroa dig för när pengarna ska komma in på kontot. Risken försvinner, du slipper jobbet och kan istället slappna av i hängmattan.

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Företagande | 11 mar, 2019

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags a...

Företagande | 19 mar, 2019

Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det ä...

Företagande |

Sänkt arbetsgivaravgift för unga

Från och med 1 augusti 2019 sänks arbetsgivaravgiften för ungdomar under 18 år. 2020 kommer avgi...