Fixa faktureringen snabbt och smart med e-faktura!

Bild som illustrerar blogginlägg

  08 jun, 2018

Som småföretagare jobbar du hårt för att sälja och leverera. Då kan det vara svårt att ta sig tid att fakturera effektivt. Här får du tipsen som förenklar faktureringen och ger dig säkrare affärer på köpet.

Att snabbt få in pengarna när du har sålt är lika viktigt som att sälja. Och idag är det enkelt och smidigt att fakturera, och ett bra sätt är att skicka e-faktura. Det sparar både tid och pengar.

 

Fem tips för en smart fakturering

  1. Fakturera direkt när du har gjort jobbet. En del företagare väntar för länge med att skicka fakturan. Ju snabbare du agerar för att få in dina pengar, desto högre är sannolikheten att du verkligen får betalt av dina kunder.
  2. Skippa pappersfakturan! Skicka e-fakturor istället. Det är billigare och snabbare. Med mobilen kan du enkelt skriva en faktura redan ute på kundbesöket.
  3. Gör alltid upp med kunden i förväg om vilken betalningstid som gäller. Du kan aldrig vara för tydlig!
  4. Var noggrann. Kolla så att alla uppgifter finns med på fakturan, tex dina kontouppgifter, organisationsnummer, fakturerings- och betalningsdatum.
  5. Undersök alltid kundens kreditvärdighet. Det är viktigt att du vet att kunden kan betala så att du minimerar din risk. Ett sätt är att ta en kreditupplysning. 

 

Med de här enkla tipsen får du full koll på din fakturering. Och med e-fakturering blir det både roligare och effektivare. Tiden du sparar kan du kan lägga på andra viktiga saker i företaget, och tid är pengar!

 

Med vårt faktureringsprogram kan du skapa kundfakturor och få överblick över dina betalningar. Läs mer här.

Här hittar du våra tjänster för e-fakturering.

Följ oss för fler nyheter och tips

Läs vidare

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags att växa? Då måste du trampa upp nya vägar som kan leda dig dit du vill. Se till ...

 11 mar, 2019
Starta företag som nyanländ eller asylsökande

Är du asylsökande eller nyanländ med uppehållstillstånd? Funderar du på att starta eget företag? Precis som en svensk medborgare har du rätt starta företag i Sverige. Vi har samlat...

 08 mar, 2019
Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det är en ungdom du ska anställa är det viktigt att du har koll på vilka särskilda re...

 19 mar, 2019

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB