Fixa faktureringen snabbt och smart med e-faktura!

08 jun, 2018

Som småföretagare jobbar du hårt för att sälja och leverera. Då kan det vara svårt att ta sig tid att fakturera effektivt. Här får du tipsen som förenklar faktureringen och ger dig säkrare affärer på köpet.

Att snabbt få in pengarna när du har sålt är lika viktigt som att sälja. Och idag är det enkelt och smidigt att fakturera, och ett bra sätt är att skicka e-faktura. Det sparar både tid och pengar.

 

Fem tips för en smart fakturering

  1. Fakturera direkt när du har gjort jobbet. En del företagare väntar för länge med att skicka fakturan. Ju snabbare du agerar för att få in dina pengar, desto högre är sannolikheten att du verkligen får betalt av dina kunder.
  2. Skippa pappersfakturan! Skicka e-fakturor istället. Det är billigare och snabbare. Med mobilen kan du enkelt skriva en faktura redan ute på kundbesöket.
  3. Gör alltid upp med kunden i förväg om vilken betalningstid som gäller. Du kan aldrig vara för tydlig!
  4. Var noggrann. Kolla så att alla uppgifter finns med på fakturan, tex dina kontouppgifter, organisationsnummer, fakturerings- och betalningsdatum.
  5. Undersök alltid kundens kreditvärdighet. Det är viktigt att du vet att kunden kan betala så att du minimerar din risk. Ett sätt är att ta en kreditupplysning. 

 

Med de här enkla tipsen får du full koll på din fakturering. Och med e-fakturering blir det både roligare och effektivare. Tiden du sparar kan du kan lägga på andra viktiga saker i företaget, och tid är pengar!

 

Med vårt faktureringsprogram kan du skapa kundfakturor och få överblick över dina betalningar. Läs mer här.

Här hittar du våra tjänster för e-fakturering.

Följ oss för fler nyheter och tips

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
© 2019 FORTNOX AB