152
2018-03-13T16:31:22+02:00 2018-03-12T14:42:55+02:00 Digitalisering Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

För företagare som ständigt är på resande fot

Bild som illustrerar blogginlägg

Digitalisering | 12 mars, 2018

För tre år sedan startade Josef Fallesen Businesspodden som idag är Sveriges största entreprenörspodd. Han valde att bli kund hos Fortnox redan från start efter att ha blivit rekommenderad tjänsten. Idag använder han sig av Fortnox även i sina två andra bolag, och sparar både tid och energi på att kunna sköta arbetet var han än befinner sig -  idealt för en företagare.

Använt Fortnox från start

Tillsammans med Mikael Arndt driver Josef Fallesen Businesspodden sedan tre år tillbaka. Podcasten gästas veckovis av inflytelserika entreprenörer som delar sina tankar kring att driva företag. Relationen med Fortnox inleddes redan från start och har växt med åren – idag är han nöjd användare av Fortnox i tre bolag.

– Jag hörde först talas om Fortnox via andra företagare som själva var nöjda kunder. Det var förvånansvärt smidigt att komma igång och det flöt på bra från första början. Vi har tidigare använt andra bokföringssystem som varit krångliga och svåra att förstå – Fortnox är det enklaste systemet vi har testat, säger Josef Fallesen.

I teamet hos Businesspodden är Josef ansvarig för fakturering och löpande bokföring, medan resterande delar sköts av en ekonomikonsult som också arbetar i Fortnox. Förutom Businesspodden, driver Josef två andra bolag; städbolaget Miljörenen AB och eventbolaget Workoutparties Sweden. Alla tre bolag har Fortnox lösning för fakturering och bokföring.

 

Fakturerar på resande fot

Sedan bytet till Fortnox har Josef kunnat spara både tid och energi.

– Bara det faktum att jag kan fakturera var jag än är, på kontoret, hemma eller utomlands, sparar mig oerhört mycket tid. Det enda som behövs är wifi.

– Vårt gamla system var låst till en enda dator i en särskild lokal, vilket innebar att jag var tvungen att ta mig dit varje gång jag skulle fakturera en kund. Fakturorna fick jag dessutom skriva manuellt. Idag har jag färdiga mallar för fakturor, så det är bara att kopiera och klistra in, förklarar Josef.

Enligt Josef märks det tydligt att Fortnox är speciellt utvecklat för småföretagare. Varje detalj är skapad efter just småföretagares behov.

– Jag var i Thailand i vintras och kunde enkelt skicka sista fakturan för året därifrån. För mig som företagare som ständigt är på resande fot underlättar det oerhört, berättar Josef.

 

Josef Fallesen

Driver Businesspodden, en podcast om företagande och entreprenörskap. Delägare i Miljörenen AB och grundare Workoutparties Sweden.

Antal lyssnare Businesspodden: 60 000 unika lyssnare i månaden.

Läs mer om Businesspodden!

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Digitalisering | 04 feb, 2019

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och...

Digitalisering | 22 jan, 2019

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka u...

Digitalisering | 06 maj, 2019

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

De redovisningsbyråer som inte följer med på den digitala resan utan fortsätter ”stansa” kommer få d...