Använt Fortnox från start

Tillsammans med Mikael Arndt driver Josef Fallesen Businesspodden sedan tre år tillbaka. Podcasten gästas veckovis av inflytelserika entreprenörer som delar sina tankar kring att driva företag. Relationen med Fortnox inleddes redan från start och har växt med åren – idag är han nöjd användare av Fortnox i tre bolag.

– Jag hörde först talas om Fortnox via andra företagare som själva var nöjda kunder. Det var förvånansvärt smidigt att komma igång och det flöt på bra från första början. Vi har tidigare använt andra bokföringssystem som varit krångliga och svåra att förstå – Fortnox är det enklaste systemet vi har testat, säger Josef Fallesen.

I teamet hos Businesspodden är Josef ansvarig för fakturering och löpande bokföring, medan resterande delar sköts av en ekonomikonsult som också arbetar i Fortnox. Förutom Businesspodden, driver Josef två andra bolag; städbolaget Miljörenen AB och eventbolaget Workoutparties Sweden. Alla tre bolag har Fortnox lösning för fakturering och bokföring.

 

Fakturerar på resande fot

Sedan bytet till Fortnox har Josef kunnat spara både tid och energi.

– Bara det faktum att jag kan fakturera var jag än är, på kontoret, hemma eller utomlands, sparar mig oerhört mycket tid. Det enda som behövs är wifi.

– Vårt gamla system var låst till en enda dator i en särskild lokal, vilket innebar att jag var tvungen att ta mig dit varje gång jag skulle fakturera en kund. Fakturorna fick jag dessutom skriva manuellt. Idag har jag färdiga mallar för fakturor, så det är bara att kopiera och klistra in, förklarar Josef.

Enligt Josef märks det tydligt att Fortnox är speciellt utvecklat för småföretagare. Varje detalj är skapad efter just småföretagares behov.

– Jag var i Thailand i vintras och kunde enkelt skicka sista fakturan för året därifrån. För mig som företagare som ständigt är på resande fot underlättar det oerhört, berättar Josef.

 

Josef Fallesen

Driver Businesspodden, en podcast om företagande och entreprenörskap. Delägare i Miljörenen AB och grundare Workoutparties Sweden.

Antal lyssnare Businesspodden: 60 000 unika lyssnare i månaden.

Läs mer om Businesspodden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Viktiga datum för skatter och moms 2021

Nya lagar och regler 2021

Belopp och procentsatser för 2021

Förmånsbil – så fungerar bilförmån (Guide)

Deklaration – detta gäller 2021 för olika bolagsfo...