Just nu har vi driftstörningar som påverkar en del av våra användare.
Se aktuell driftstatus
05 Apr, 2013

Försenad årsredovisning inget brott

De straffregler som i dag finns för försenade årsredovisningar föreslås bli mindre stränga om förseningen är kortvarig och vid enstaka tillfällen. Detta är en fortsättning på regeringens strävan att minska de mindre företagens administrativa kostnader. I detta nya förslag är bokföringsbrott bara åtalbart om det finns särskilda samhällsskäl.

 

Bokföringsskyldigheten kvarstår och likaså krav på bokslut samt årsredovisning. Det är vid försening av årsredovisningen som regelverket mildras. Om det är fråga om upprepade förseningar eller förseningar i flera bolag ägda/företrädda av samma person kan fortfarande åtal komma i fråga.

 

Regeringen proposition 2012/13:61

Peter & Petter tycker:

 

Förenkla – förenkla. Små bolag, numera ofta utan revisor, har knappast bokföringsbrott som syfte. Att en enstaka försening ses med blidare ögon är bra. Avgiften på 5.000 kr för förseningen kvarstår och detta är en större påtryckning än ett för många okänt brott mot bokföringslagen.

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB