Framtid + byrå = Fortnox Lön

08 Nov, 2018

Saldo Redovisning i Stockholm har dumpat sitt avancerade och etablerade löneprogram för att köra Fortnox. Det fungerar lika bra för små som stora kunder.

Marcus Wohlström har arbetat på Saldo Redovisning i drygt två år, först som praktikant och sedan som fast anställd. På senare tid har han börjat få ta hand om större kunder där lönehanteringen kan bli relativt komplex.

– Men jag tycker att Fortnox har ett bra löneprogram som är väldigt smidigt att arbeta med.

Marcus gick Fortnox utbildning i programmet i våras och är en del av Saldo Redovisnings storsatsning på att börja använda Fortnoxprogrammet fullt ut. Kursen hölls på ett hotell i Stockholm och han tyckte att utbildarna var pedagogiska. Jämfört med hur det var tidigare upplever Marcus nu att han har tillgång till ett stort antal nya funktioner.

– På utbildningen visades funktioner som jag inte upptäckt själv. Så jag tyckte att det var väldigt användbart. Det känns som att det finns mycket mer att utforska i programmet. Dessutom hade föreläsarna humor.
 

Om du får nämna en sak, vad känner du är viktigt när du gör löner?

– Det är viktigt att det blir så lite manuellt jobb som möjligt eftersom vi ständigt försöker effektivisera arbetet.

En funktion som sparar mycket tid för honom är att man kan skapa mallar som går att applicera på alla nyanställda.

– Jag fick nyligen en koncern med ett stort antal restauranger och det är en typisk verksamhet med många anställda. När så många ska läggas upp i systemet är mallarna väldigt användbara, säger Marcus Wohlström.

Han gillar också den unika funktionen att man kan ändra bokföringskonto direkt i lönebeskedet innan det bokförs, vilket är särskilt användbart i bolag där flera personer gör utlägg som bokförs på olika avräkningskonton.

– Det är en ny funktion, säger han och kommer in på hur användarvänligt programmet är i allmänhet. Jag gillar hur smidigt det är. Jag knappar in och så bokförs det direkt. Man behöver inte exportera en pdf och sen sitta och knappa in konteringsraderna, som i det program vi använde tidigare. Det sköts automatiskt i Fortnox.

Han har också haft nytta av guiderna som finns i programmet.

– Är det något som jag inte använder så ofta så kan jag titta på dem. Jag behöver inte kunna allting.

Läs mer om Fortnox Lön här
 

Marcus Wohlström, Saldo Redovisning
 

Saldo Redovisning
Säte: Stockholm
Utmärkelser: Utsedd till Årets framtidsbyrå år 2017 av FAR.
Använder Fortnox Lön dagligen.
Jobbar 100 % digitalt och har varit verksamma sedan 1999.
Följ oss för fler nyheter och tips

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB