Lotta beskriver sig som en bondflicka, som var så trött på att utbilda sig att hon hoppade av innan grundskolan var klar.
– Jag började jobba som 16-åring på en statlig myndighet. Där var jag kvar i flera år innan jag blev uppsagd. Då hade jag inte ens gått klart nian och jag fick läsa upp både grundskolan och gymnasiet. Men då fick jag toppbetyg, säger hon.
Men steget att läsa på universitet var för stort. Hon drev en barnklädesbutik utan större framgång. I många år. Till slut tog hon chansen att läsa till civilekonom.
– En kompis skulle plugga och jag hakade på. Det slutade med att hon gick några veckor. Jag i fyra år.

 

Fler och fler kunder

Hon var färdigutbildad år 2007. Hennes första jobb blev på PWC. Hon älskade arbetet och fick snabbt många kunder.
– Jag lärde mig massor av nytt väldigt snabbt och kände efter ett tag att jag ville göra min egen grej. Jag är en sån som kan bäst själv, säger hon och skrattar.
Redan under sin tid på PWC hade hon fastnat för det digitala. PWC ville ligga i framkant och gick över från sitt ordinarie program till Fortnox. Lotta såg fördelar med det nya digitala tänket.
– Kunderna kunde bli mer delaktiga. Om de ville alltså. Jag gav dem alltid ett alternativ. Men det är svårt att beskriva vad det var som jag gillade. Men det handlar om frihet. Med alla moduler så är det smidigt.

 

Två anställda

Lotta har sitt kontor hos en kund i Åmål. Det är drygt fem mil från hemmet i Grums. Hon har två anställda, Annika Karlsson, som sitter hemifrån i Arvika och Ann Ottosson på kontoret i Åmål.
Trots att hon tyckte att Fortnox var fantastiskt att jobba med fanns det en del som hon aldrig fick ordning på. Programmet för löner. Till slut satte hon sin kollega på att ta HR-frågorna. Om hon kunde lära sig det så kunde Lotta lära av henne i sin tur. Men då dök en kurs upp. Fortnox utbildning för användarna av programmet Lön. Resan från Värmland till Stockholm blev minnesvärd.
– Jag och min kollega delade på ett hotellrum. Sen var utbildningen och lunchen gratis. Jag tycker det är fantastiskt. I vanliga fall kan kurser gå på många tusenlappar.
– Föreläsarna var superpedagogiska. Dessutom var de väldigt personliga och det kändes välkomnande. Inga frågor var för dumma. Efter att ha gått kursen förstår jag hur de tänkt när de gjorde programmet. Nu använder jag det och det fungerar jättebra, säger Lotta.

 

Kan du beskriva vad det är som fungerar bra med programmet?

– De flesta av mina kunder har en fast månadslön, de går inte på stämpelklocka. Och om inget ändras är det jätteenkelt att skapa en ny lönekörning. Det är gjort med några få knapptryckningar. Så är lönebeskedet skapat och på väg.

 

BYRÅFAKTA:
Redovisningskompetens i Värmland AB
Ägare: Lotta Svärd
Anställda: Annika Karlsson och Ann Ottosson
Startad: För sex år sedan
Kontor: I Åmål
Antal kunder: Sköter löpande redovisning för ungefär 40 kunder i månaden
Använt Fortnox sedan: År 2008 då hon var på PWC
 
Läs mer om Fortnox erbjudande för redovisningsbyråer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!