Namn: Sixten Engström

Ålder: 26 år

Företag: Skyltcentralen.

Vad fick dig att börja driva företag och hur länge har du gjort det?

Jag har alltid haft små projekt vid sidan av skolan och studierna, men det var under 2012 när jag gick andra året på universitetet som ett projekt för första gången blev ett företag. Jag sålde manschettknappar via e-handel från studentlägenheten. Det som fick mig att starta företag var viljan att bygga upp något själv och den positiva känslan genom få kundernas bekräftelse då de valde att spendera sina pengar hos mig. Sedan dess har det varit manschettknappar, konsultuppdrag och det senaste företaget säljer skyltar via Skyltcentralen.se.  

 

Vad är det roligaste med livet som småföretagare, och vilken är den största utmaningen?

Det roligaste är att bygga och styra något eget. Att formulera en plan och ett tillvägagångssätt som sedan verkställs, samt att kunna följa utvecklingen längs vägen. Den största utmaningen är att hålla alla dessa bollar i luften samtidigt, jobba för att hinna med alla de dagliga uppgifterna. Samtidigt prioritera och avsätta tid för att utveckla och driva företaget framåt, så det kan bli större i år än vad det var förra året.

 

Var får du dina idéer ifrån?

Väldigt oklart var idéerna kommer ifrån, men de idéer som brukar visa sig vara bra idéer uppstår oftast i dialog med kunder och kunders behov. Alltid lättare att sälja in en lösning på ett problem eller behov som kunden är medveten om.

 

Berätta om ett otippat jobb du haft.

Det mest otippade uppdraget jag har haft måste ha varit när jag blev studioman på Aftonbladet under Almedalsveckan på Gotland. Eftersom att jag aldrig tidigare gjort något liknande råkade jag gång på gång gå in i bild under inspelningen. Jag har inte fått frågan igen…

 

Vilket var ditt första jobb?

När jag gick på mellanstadiet började jag jobba med att dela ut reklam på lördagar. Jag insåg snabbt värdet av pengar när jag sorterade och cyklade runt med ett halvt ton reklam varje lördagsmorgon. Får fortfarande flashbacks till den tiden när jag känner doften av tryckta tidningsblad.

 

Om du fick blicka tillbaka och göra något annorlunda, vad skulle det i så fall vara?

Jag var dålig på att ta hjälp början, och ansåg att det alltid var billigare att göra saker själv. Om jag skulle göra något annorlunda med mitt företagande så skulle det vara att ta hjälp tidigare.

 

Vad är ditt bästa tips till den som vill starta företag?

Se till att komma igång med något, det bästa sättet att lära sig är genom att göra. Många sitter och väntar på den perfekta affärsidéen och den kommer aldrig om du sitter vid sidlinjen. Det gäller att vara mitt i smeten.

 

Hur samlar du energi?

Jag är väldigt dålig på att koppla av och ladda batterierna, jag får en enorm energi av att se resultat.

 

Vad händer i helgen?

Helgen är helt oplanerad! Ser fram emot att sova ut och ta en god brunch. Jag brukar nyttja helgen till att jobba med roliga saker som jag inte kan rättfärdiga att göra på vardagar när det finns kunder och andra viktiga uppgifter att ta hand om.

 

Vad äter du för fika?

Kanelbulle, ingenting slår en nybakad kanelbulle och en kopp te med massor av socker. Har inte lärt mig dricka kaffe, vilket är en dödssynd inom svensk möteskultur. Ibland hittar jag en likasinnad tedrickare och vi kan då tillsammans gadda ihop oss mot alla kaffe-junkies.  

IMG_0341_preview-768x1024.jpeg

Sixten Engström

Läs fler artiklar om inspirerande entreprenörer här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Matz kopplade ihop Boxnet Kassasystem med Fortnox

Coronapandemins påverkan på branschen

Den digitala småföretagaren på åkern

Win Win – en vinnande framtidsbyrå

“Vi ser stor potential med Fortnox även i större b...