Vad fick dig att börja driva företag?

Det var min passion för dans och starka vilja att få arbeta under frihet. Att få möjligheten att använda min kreativitet till att bygga upp en egen verksamhet.

 

Vad är det roligaste respektive den största utmaningen med livet som småföretagare?

Mötet med kunderna och att kunna driva företaget personligt och familjärt är det roligaste. Att finnas där på plats tillsammans med både personal och kunder ger en underbar känsla. Den största utmaningen är nog att inte ”sväva iväg” i kreativitet och visioner utan att stanna upp och säkerställa att det är genomförbart.

 

Hur kan en vanlig arbetsdag ut?

Mina dagar ser olika ut. De dagar då jag undervisar arbetar jag främst på eftermiddagen och kvällen, men jag har även dagar som jag spenderar den mesta tiden framför datorn och då blir det i ett mer klassiskt ”8-17”- format.

 

Var får du dina idéer ifrån och vad gör du för att samla energi?

När jag behöver samla energi är det genom meditation och tid med familjen. Vart idéerna kommer ifrån har jag ingen aning, haha! De flesta bara kommer till mig känns det som, men säkerligen finns det ett intryck någonstans ifrån nere i botten. Jag får såklart mycket inspiration ifrån exempelvis mina fortbildningar.

 

Berätta om ett otippat jobb du haft.

Jag har en gång uppträtt dansandes på tåspetsskor iklädd en heltäckande gorillakostym.

 

Om du fick blicka tillbaka och göra något annorlunda, vad skulle det i så fall vara?

Då skulle jag hitta mentorer under min första tid som egenföretagare. Det gick mycket energi till att lära sig allt nytt som kom med själva företagandet. Det tog kraft ifrån det som jag kunde och det som jag ville göra.

 

Vad är ditt bästa tips till den som vill starta företag?

Att våga! Du kommer känna rädsla och troligtvis även tvivel på om du kommer klara det. Våga ändå. Det där perfekta tillfället kommer kanske aldrig visa sig, så bara gör det! Har du en idé du brinner för som känns i hela kroppen, kommer du ångra dig om du inte försöker.

 

Vad äter du helst för fredagsfika?

Fredag eftermiddag innebär oftast en mysig stund på cafét Bröd & Sovel, tillsammans med mina söner. En härlig tradition som vi värderar mycket. Jag väljer oftast deras rågkringla (låter kanske inte så festligt, men den är väldigt god) och mina grabbar brukar välja en av deras goda desserter i glas.

 

Slutligen Ingrid, vad händer i helgen?

Helgen startar med tacomys med familjen. Det gör den alltid 🙂
Denna helgen ska personalen på studion ses för lite utvecklingssamtal samt äta middag.

 

ingrid.png

Fakta

Namn: Ingrid Andrén
Ålder: 36 år
Företag: Studio Move it, Växjö

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Matz kopplade ihop Boxnet Kassasystem med Fortnox

Coronapandemins påverkan på branschen

Den digitala småföretagaren på åkern

Win Win – en vinnande framtidsbyrå

“Vi ser stor potential med Fortnox även i större b...