146
2019-06-10T13:40:19+02:00 2018-03-09T09:28:36+02:00 Kundberättelser Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

Fredagsfika med en småföretagare

Bild som illustrerar blogginlägg

Kundberättelser | 9 mars, 2018

"Har du en idé du brinner för som känns i hela kroppen, kommer du ångra dig om du inte försöker!" säger entreprenören, dans- och yogainstruktören Ingrid Andrén, som driver Studio Move it i Växjö. Vi träffade Ingrid på en fika och pratade om vikten av att våga och om vad som är den största utmaningen med att driva eget.

Vad fick dig att börja driva företag?

Det var min passion för dans och starka vilja att få arbeta under frihet. Att få möjligheten att använda min kreativitet till att bygga upp en egen verksamhet.

 

Vad är det roligaste respektive den största utmaningen med livet som småföretagare?

Mötet med kunderna och att kunna driva företaget personligt och familjärt är det roligaste. Att finnas där på plats tillsammans med både personal och kunder ger en underbar känsla. Den största utmaningen är nog att inte ”sväva iväg” i kreativitet och visioner utan att stanna upp och säkerställa att det är genomförbart.

 

Hur kan en vanlig arbetsdag ut?

Mina dagar ser olika ut. De dagar då jag undervisar arbetar jag främst på eftermiddagen och kvällen, men jag har även dagar som jag spenderar den mesta tiden framför datorn och då blir det i ett mer klassiskt ”8-17”- format.

 

Var får du dina idéer ifrån och vad gör du för att samla energi?

När jag behöver samla energi är det genom meditation och tid med familjen. Vart idéerna kommer ifrån har jag ingen aning, haha! De flesta bara kommer till mig känns det som, men säkerligen finns det ett intryck någonstans ifrån nere i botten. Jag får såklart mycket inspiration ifrån exempelvis mina fortbildningar.

 

Berätta om ett otippat jobb du haft.

Jag har en gång uppträtt dansandes på tåspetsskor iklädd en heltäckande gorillakostym.

 

Om du fick blicka tillbaka och göra något annorlunda, vad skulle det i så fall vara?

Då skulle jag hitta mentorer under min första tid som egenföretagare. Det gick mycket energi till att lära sig allt nytt som kom med själva företagandet. Det tog kraft ifrån det som jag kunde och det som jag ville göra.

 

Vad är ditt bästa tips till den som vill starta företag?

Att våga! Du kommer känna rädsla och troligtvis även tvivel på om du kommer klara det. Våga ändå. Det där perfekta tillfället kommer kanske aldrig visa sig, så bara gör det! Har du en idé du brinner för som känns i hela kroppen, kommer du ångra dig om du inte försöker.

 

Vad äter du helst för fredagsfika?

Fredag eftermiddag innebär oftast en mysig stund på cafét Bröd & Sovel, tillsammans med mina söner. En härlig tradition som vi värderar mycket. Jag väljer oftast deras rågkringla (låter kanske inte så festligt, men den är väldigt god) och mina grabbar brukar välja en av deras goda desserter i glas.

 

Slutligen Ingrid, vad händer i helgen?

Helgen startar med tacomys med familjen. Det gör den alltid 🙂
Denna helgen ska personalen på studion ses för lite utvecklingssamtal samt äta middag.

 

Fakta

Namn: Ingrid Andrén
Ålder: 36 år
Företag: Studio Move it, Växjö

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Kundberättelser | 19 jun, 2019

Den digitala småföretagaren på åkern

Willy Svensson driver en gård på den mysiga, småländska landsbyggden mellan Växjö och Alvesta. Redan...

Kundberättelser | 08 feb, 2019

GET RAW utmanar sötsakerna på fikabordet

En utlandsresa till latinamerika blev starten till GET RAW, företaget som förser Sverige med nyttigt...

Kundberättelser | 27 maj, 2019

Kopplingen dubblade omsättningen

Sandbergs Järn gick från en butik till att öppna webbshop 2016. De kopplade ihop WooCommerce och For...