Fredagsfika med Pingis Hadenius

Bild som illustrerar blogginlägg

  09 feb, 2018

Vi gillar fika och vi gillar småföretagare! Så varför inte slå ihop de två? Luta dig tillbaka, ta en kopp kaffe och njut av vår återkommande fredagsfika. Idag har vi fikat med entreprenören Pingis Hadenius.

Namn: Pingis Hadenius

Företag: Löwengrip, Flattered, Economista/ISPI Holding och Nordic Tech House.

Utbildning: Ekonomi med inriktning finansiering och en kandidatnivå i redovisning.

 

Hej Pingis! Hur länge har du drivit företag och hur kommer det sig att du började?

Jag har drivit företag i 6 år, men jag har alltid haft ett intresse för företagande. Redan när jag var liten så lekte jag att jag drev bolag. Sedan drev jag bolag i gymnasiet med en tjejkompis och då växte intresset ännu mer. Det var väldigt roligt och jag hade en stor passion inom företagande redan då. Sedan är jag väldigt medveten om riskerna, jag tycker det är roligt att bygga vidare och utveckla. Jag tänker aldrig nej, jag tänker bara hur. Det gör att man håller igång och tycker det är roligt. Vill vi göra något så gör vi det bara!

Vad är det roligaste med att driva företag?

Att det går att utveckla en business hela tiden. Sedan är väldigt kul med kundkontakt. Det kan låta klyschigt att det är ett samarbete med kunder, men jag sitter fortfarande och skriver kort till våra kunder. Hur vi tillsammans ska utveckla affären, tillväxt och utveckling. Sedan har Löwengrip Care & Colour skapat väldigt mycket tillväxt inom apoteksbranschen vilket är fantastiskt kul. Det har varit ett helt nytt varumärke med kvinnan i fokus. Det är mer än bara en produkt. Det är inspiration till skönhet, olika tips och råd för att undvika stress och fokusera mer på sig själv. Det är något vi försöker fokusera på även internt, vi har även en coach som kommer till kontoret en gång i månaden för våra medarbetares skull, för att de ska bli trygga individer.

Hur varvar du ner och samlar energi?

Genom träning! Det är viktigt att stänga av, varva ner och sova. Jag tränar ofta tillsammans med teamet för att varva ner.

Vad har du för tips till någon som vill starta företag?

Jag skulle tipsa om att hitta en bolagspartner med samma mål och förväntningar. Jag och Isabella jobbar väldigt bra ihop, vi har en tydlig och rak kommunikation.

Hur är det att driva företag i Sverige idag?

Det är både lätt och svårt. Det är lätt att lita på systemet, människor är ärliga. Svårt skulle jag nog säga avgifterna för anställningar. Sedan skulle jag önska lägre moms

Vad äter du för fredagsfika?

Gärna något som rawfood, relativt nyttigt. Ingen sockerbomb. Jag föredrar någon god smoothie.

Vad händer i helgen?
Jag ska åka till London med kollegor. Nästa vecka ska vi gå en kurs och ha ett event där. Sedan ska jag träna också!

Följ oss för fler nyheter och tips

Läs vidare

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags att växa? Då måste du trampa upp nya vägar som kan leda dig dit du vill. Se till ...

 11 mar, 2019
Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det är en ungdom du ska anställa är det viktigt att du har koll på vilka särskilda re...

 19 mar, 2019
Så berörs ditt företag av AGI

Den stora nyheten just nu inom löneområdet är AGI, arbetsgivardeklaration på individnivå, och snart börjar den gälla för alla arbetsgivare - oavsett bransch eller antal anställda. ...

 13 Nov, 2018

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB