158
2019-06-10T13:39:17+02:00 2018-04-06T08:00:17+02:00 Kundberättelser Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

Fredagsfika med en småföretagare

Bild som illustrerar blogginlägg

Kundberättelser | 6 april, 2018

Skaffa en mentor som kan ge råd och vägledning. Det är ett av entertainern och entreprenören Robert Haglunds tips till alla som ska starta företag. Själv gjorde han inte det, när han startade sitt bolag för åtta år sedan och menar att det hade gått så mycket fortare om han sluppit lära sig allt under resans gång. Vi har fredagsfikat med Robert, som delar med sig av fler värdefulla tips!

Vad driver du för företag och hur länge har du gjort det?

Har i åtta år drivit en enskild firma som jag levererar mina musikjobb igenom.

 

Vad fick dig att börja driva företag?

Flera anledningar, det ger ett proffsigare intryck till kund att ha företag, smidigare med betalning och fakturering samt att jag gillar att ha koll och kontroll.

 

Vad är det roligaste med livet som småföretagare och vilken är den största utmaningen?

Det roligaste är att man jobbar för sig själv och att man kan planera arbetsdagarna efter önskemål. Utmaningen är att man står som ytterst ansvarig till att det kommer in jobb och det är även en sporre.

 

Hur ser en arbetsdag ut?

Den kan se väldigt olika ut, men på ett ungefär gör jag följande: Träningspass efter dagislämning, kontorsjobb fram till ca 15:00, då sitter jag och bokar, gör förarbeten inför kommande gigs och liknande. Framåt kvällen åker jag vanligtvis iväg och spelar.

 

Var får du dina idéer ifrån?

De flesta idéer brukar dyka upp när jag tar mina powerwalks, när jag ensam går omkring i skogsmiljö. Där dyker det alltid en massa tankar och idéer av alla möjliga slag.

 

Hur samlar du energi?

Jag tränar, tar powerwalks i naturen och umgås med familjen. Kidsen ger alltid fin energi. Jag kan även få energi av att exempelvis se en bra konsert.

 

Om du fick blicka tillbaka och göra något annorlunda, vad skulle det i så fall vara?

Jag önskar att jag hade haft någon form av mentor i början. Förvisso har jag lärt mig allt på resans gång, men det hade gått så mycket fortare om jag haft en ledsagare.

 

Vad är ditt bästa tips till den som vill starta företag?

Lite som jag var inne på i föregående fråga, om det går, skaffa en mentor eller dyl som kan hjälpa till med tips, råd och vägledning. Scanna av branschen du verkar i och ta reda på vad konkurrenterna har som du kanske inte har, hur du kan gå tillväga för att skruva till din produkt och bli mer konkurrenskraftig. Framhäv det unika med dig och din verksamhet.

 

Kan du inte berätta om ett otippat jobb du haft?

Fick ett udda gig på ett badhus i Karlskoga för många år sen. Sjöng ”New York, New York” iklädd endast en bastkjol för 50 st postdamer som hade någon slags jubileumsfest. Där stod jag på en konstgjord ö mitt i bassängen och sjöng medan alla kvinnor simmade runt 🙂

 

Har du någon dold talang?

Jag är bra på att teckna och har en egen serie som jag jobbar lite med när tid ges.

 

Vad äter du helst för fredagsfika?

Allra helst vill jag ha en nybakad god kardemumma bulle, men jag tar oftast en nyttig smörgås eller liknande. Känner mig lite sundare då 🙂

 

Slutligen Robert, vad händer i helgen?

Vanligtvis är jag ute och spelar på helgerna men den kommande helgen består av fredagsmys, födelsedagskalas och studioarbete (jobbar på min andra soloplatta).

 

Fakta

Namn: Robert Haglund
Ålder: 49 år
Företag: Diamond Music

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Kundberättelser | 19 jun, 2019

Den digitala småföretagaren på åkern

Willy Svensson driver en gård på den mysiga, småländska landsbyggden mellan Växjö och Alvesta. Redan...

Kundberättelser | 08 feb, 2019

GET RAW utmanar sötsakerna på fikabordet

En utlandsresa till latinamerika blev starten till GET RAW, företaget som förser Sverige med nyttigt...

Kundberättelser | 27 maj, 2019

Kopplingen dubblade omsättningen

Sandbergs Järn gick från en butik till att öppna webbshop 2016. De kopplade ihop WooCommerce och For...