Globala Educations Media Group valde Fortnox

Bild som illustrerar blogginlägg

  02 jan, 2019

Svenska Educations Media Group (EMG) ligger bakom en av världens främsta marknadsplatser där utbildningssamordnare möter studenter. Tillsammans med alla integrationer har Fortnox i praktiken blivit koncernens affärssystem.

För Educations Media Group började allt med små trevande steg i Stockholm, för 17 år sedan. Tre studenter satt och försökte bygga en sökmotor som skulle visa studenter vilken utbildning deras betyg räckte till. Långsamt men säkert har det expanderat och i dag har företaget mer än 150 anställda. Det finns lokala kontor i Köpenhamn, Oslo, Helsingfors och Mannheim i Tyskland.
 

Ledande marknadsplats

– På våra sajter möts utbildningssamordnare och studenter. Vi är en ledande marknadsplats i Norden och satsar på att bli det i hela världen. Förra året hade vi sammanlagt 30 miljoner besökare på våra sajter, det i 220 olika länder, säger Andreas Nilsson.

Förra året omsatte EMG ungefär 210 miljoner kronor, i år ser den siffran ut att landa på 220 miljoner. På ekonomiavdelningen i Stockholm arbetar fyra av de anställda dagligen med Fortnox. Tjugo anställda är team-chefer och attesterar fakturor i Fortnox.
 

Användarvänligt och tillgängligt

– Vi består av sammanlagt sex bolag och alla sköts från vår ekonomiavdelning i Stockholm. Vi använder Fortnox till alla dotterbolagen och det största skälet till att vi valt Fortnox är användarvänligheten. När vi visar nya medarbetare hur det fungerar så fattar de intuitivt.

Enligt Andreas Nilsson har EMG också valt Fortnox eftersom det är lätt för bolagets utvecklare att bygga fungerande integrationer.

– Dessutom är allt molnbaserat vilket innebär att det är tillgängligt var man än befinner sig.

 

Andreas Nilsson CFO på EMG.

 

Om EMG

• Educations Media Group (EMG) bedriver söktjänster inom utbildning.

• EMG har sitt säte i Stockholm.

• Bolaget har över 150 anställda, med lokala kontor i fem länder.

• EMG använder Fortnox.

 

Vill du också bli Fortnoxkund? Läs mer om våra program och tjänster här

Följ oss för fler nyheter och tips

Läs vidare

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och med 1 april 2019. Riksdagen har nämligen fattat beslut om en ny lag, som betyde...

 04 feb, 2019
Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka ut. Men vad bör du satsa på för att synas 2019? Vilka trender är det som gäller? ...

 22 jan, 2019
Så startar du en e-handel

Två av tre personer handlar på internet under en genomsnittlig månad. Om ditt företag finns på nätet och har en e-handel, kan du fånga kunder som annars inte hade hittat din fysisk...

 06 mar, 2019

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB