Hög tid att tänka på semesterlönen

14 maj, 2018

Våren är här med sol och värme. Som företagare är det också den tid på året då du måste börja tänka på semestern. Kanske inte din egen i första hand utan dina anställdas semesterlön och semesterersättning.

Efter en kall och mörk vinter är det skönt att drömma om lata dagar i en solstol och kluckande vågor. Är du anställd kanske du tar semestern för givet. Men för att allt ska fungera på ditt företag när det väl blir sommar och semestertid så börjar arbetet redan nu.

I månadsskiftet mars–april tar intjänandeåret slut och det är nu arbetet med de anställdas semestrar börjar.

Låter det krångligt? Du behöver inte alls leta bland paragrafer i semesterlagen. Vi hjälper dig!

Viktigt att veta om semesterlön och semesterersättning

  1. Vem har rätt till semester?
    Enligt semesterlagen har i princip alla anställda rätt till 25 dagars semesterledighet per semesterår. Men det är bara semester som är intjänad som ger rätt till semesterlön.

  2. Hur räknar man ut semesterlön och semestertillägg?
    När du räknar ut semesterlön och semestertillägg ska de inte ingå i lönen, utan du beräknar och redovisar dem på ett tydligt sätt. När en anställd tar ut betalda semesterdagar ska han eller hon få ett extra lönetillägg som kallas semestertillägg

  3. Vad är semesterersättning?
    Det betalar du ut till en anställd när hon eller han slutar på ditt företag, eller i avgränsade projekt. När en person slutar ska du betala ut semesterersättningen senast en månad efter anställningen är avslutad.

Lycka till med semesterarbetet och glöm inte att ta semester själv som företagare!

Här kan du läsa mer.

 

Följ oss för fler nyheter och tips

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB