217
2019-07-11T08:58:29+02:00 2019-07-08T09:21:41+02:00 Digitalisering, Produktnyheter Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

Kommunicera säkert direkt med dina kunder

Bild som illustrerar blogginlägg

Digitalisering Produktnyheter | 8 juli, 2019

Glöm mängder med mail till kunder och kollegor. Nu kan du nå dem snabbt och enkelt via en ny meddelandefunktion i Fortnox. "Meddelandefunktionen förenklar för både oss som byrå och våra kunder genom att vi nu har en kommunikationskanal direkt i Fortnox. Vi kan kommunicera med våra kunder och får dialogerna dokumenterade" säger Tomas Nilsson, Fortnoxkonsult på Excellent Controller i Stockholm.

När du stämmer av en period i det löpande arbetet eller i bokslutsarbetet kan det lätt bli många mail och telefonsamtal till kunder och kollegor då man upptäcker att underlag saknas eller har olika frågor. Nu kan du istället nå både kunder och kollegor enkelt genom meddelandefunktionen i Fortnox Digital byrå. Din kund kommer även kunna kommunicera internt inne i Fortnox om de är fler användare.

– Funktionen kommer att effektivisera ditt arbete och spara tid både för dig och din kund. Via Fortnox nya app kan din kund enkelt svara på meddelande var han eller hon än befinner sig och kan även där direkt skicka in underlag helt kostnadsfritt. Det är bara att fota av och ladda upp i appen, säger Jessica Nyström, produktspecialist på Fortnox.

– En annan bra och viktig funktion är att man kan se om mottagaren har läst meddelandet. Idag skickas extremt mycket mail. Har man inte begärt läskvitto så vet man inte om mottagaren läst det. I meddelandefunktionen ser man om meddelandet inte är läst och då är det lätt att agera i så fall, fortsätter Jessica.

I nästa version kommer meddelande kunna kopplas till en verifikation, vilket innebär att flera kollegor på redovisningsbyrån kan se svaret. På så sätt effektiviseras arbetet då konsulterna inte behöver stämma av med varandra. Det underlättar också ifall någon blir sjuk eller är på semester och en kollega måste täcka upp.

– Alla med behörighet till verifika­tionen kan se nya meddelanden som kommer i tråden, förklarar Jessica.

 

Byråer som testat är nöjda

En annan stor fördel med att använda den nya meddelandefunktionen är den extra säkerhet det ger då mottagaren måste vara inloggad i Fortnox system för att svara.

– Man brukar ju säga att mail, ur säkerhetssynpunkt, är som att skicka ett vykort. Här är alla inloggade, vilket ökar säkerheten. Det kan vara bra att tänka på speciellt om man har en kund som kanske inte vill maila alla uppgifter, fortsätter Jessica.

Meddelandefunktionen har i inledningsfasen testats av tio olika redovisningsbyråer och de är väldigt nöjda.

– Chatten förenklar för både oss som byrå och våra kunder då vi genom den har en kommunikationskanal direkt i Fortnox. Vi kan kommunicera med våra kunder och får dialogerna dokumenterade, säger Tomas Nilsson, Fortnoxkonsult på Excellent Controller i Stockholm.

 

Kan kopplas direkt till verifikationer

Funktionen med direktmeddelande i Digital byrå håller fortfarande på att utvecklas. Meddelandefunktionen är redan sökbar, vilket gör att det med ett enkelt sök går att hitta äldre specifika meddelanden. Varje meddelande har också ett specifikt ID, om det på grund av GDPR eller annan begäran skulle behöva raderas. Nästa funktion är att koppla meddelanden direkt till en specifik verifikation.

– Med koppling till verifikation blir nyttan än större. Vi kommer kunna efterfråga information direkt kopplat till affärshändelser, vilket ger ett fokuserat och fördjupat samarbete som både vi och våra kunder har stor nytta av, säger Tomas Nilsson.

 

Jessica Nyström, produktspecialist på Fortnox

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Digitalisering Produktnyheter | 04 feb, 2019

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och...

Digitalisering Produktnyheter | 22 jan, 2019

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka u...

Digitalisering Produktnyheter | 06 mar, 2019

Så startar du en e-handel

Två av tre personer handlar på internet under en genomsnittlig månad. Om ditt företag finns på nätet...