192
2018-05-04T15:52:31+02:00 2018-05-04T15:52:31+02:00 Digitalisera byrån Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

Konverteringen till Fortnox gjorde oss mer digitala

Bild som illustrerar blogginlägg

Digitalisera byrån | 4 maj, 2018

När Ulf Nilsson och hans företag Unexa valde att lägga över alla sina kunder i Fortnox förväntade man sig en tidskrävande process. Men så blev det inte.

– Jag har genom mina tidigare yrken varit med om flera stora omläggningar av IT-system och därför hade jag respekt inför vad som väntade oss. Men jag hade fel. Att konvertera över till Fortnox gick väldigt smidigt och jag är faktiskt både imponerad och förvånad, konstaterar Ulf så här i efterhand.

Från att Unexa bestämde sig att lägga över alla sina kunder i Fortnox tog det en månad innan sista detaljen var på plats.

– I ett av våra företag har jag för mig att det var en valutadetalj som ställde till det lite. I övrigt gick allt som på räls.

 

Digitalisering

Bakgrunden till att Unexa valde att konvertera alla sina kunder till Fortnox var att man arbetade i flera olika affärssystem. Man insåg att det hade varit smidigare att fokusera på ett av dem och Fortnox stämde bäst in på den kundkategori som Ulf och hans kollegor arbetar med.

– I samband med att vi gick över till Fortnox kunde vi också öka tempot i vår digitalisering, berättar han. Att Fortnox har ett öppet API gjorde också att vi kunde integrera systemet med andra sidosystem och det är verkligen en styrka.

 

Utbildning

När väl konverteringen var genomförd kom nästa moment i processen: Att lära personalen använda Fortnox.

– Det var inte alla av våra konsulter som hade kört Fortnox tidigare så vi fick bra utbildning från Fortnox. Vi gick bland annat på deras webbseminarium, men tog också del av de skolor Fortnox har på sin youtube-kanal.

 

Så här enkelt fungerar det

Om du har ett större antal kunder som du vill flytta kan Fortnox komma ut till dig. Du kan räkna med att det tar en dag och då ingår även en utbildning om så önskas. Startskottet blir att du får en checklista skickad om vad du behöver förbereda innan konverteringsdagen. Det finns också möjlighet att boka upp Fortnox på en halvdag via distans. Då dedikerar Fortnox tid till arbetet och som konsult skickar du in det material som krävs digitalt. Därefter sker all kontakt via telefon och e-post tills konverteringen är klar. Är det en eller färre kunder som ska flyttas över kan du istället skicka över materialet löpande för varje kund.

 

Ulf Nilsson, Unexa

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Digitalisera byrån | 04 feb, 2019

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och...

Digitalisera byrån | 22 jan, 2019

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka u...

Digitalisera byrån | 06 maj, 2019

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

De redovisningsbyråer som inte följer med på den digitala resan utan fortsätter ”stansa” kommer få d...