– Jag har genom mina tidigare yrken varit med om flera stora omläggningar av IT-system och därför hade jag respekt inför vad som väntade oss. Men jag hade fel. Att konvertera över till Fortnox gick väldigt smidigt och jag är faktiskt både imponerad och förvånad, konstaterar Ulf så här i efterhand.

Från att Unexa bestämde sig att lägga över alla sina kunder i Fortnox tog det en månad innan sista detaljen var på plats.

– I ett av våra företag har jag för mig att det var en valutadetalj som ställde till det lite. I övrigt gick allt som på räls.

 

Digitalisering

Bakgrunden till att Unexa valde att konvertera alla sina kunder till Fortnox var att man arbetade i flera olika affärssystem. Man insåg att det hade varit smidigare att fokusera på ett av dem och Fortnox stämde bäst in på den kundkategori som Ulf och hans kollegor arbetar med.

– I samband med att vi gick över till Fortnox kunde vi också öka tempot i vår digitalisering, berättar han. Att Fortnox har ett öppet API gjorde också att vi kunde integrera systemet med andra sidosystem och det är verkligen en styrka.

 

Utbildning

När väl konverteringen var genomförd kom nästa moment i processen: Att lära personalen använda Fortnox.

– Det var inte alla av våra konsulter som hade kört Fortnox tidigare så vi fick bra utbildning från Fortnox. Vi gick bland annat på deras webbseminarium, men tog också del av de skolor Fortnox har på sin youtube-kanal.

 

Så här enkelt fungerar det

Om du har ett större antal kunder som du vill flytta kan Fortnox komma ut till dig. Du kan räkna med att det tar en dag och då ingår även en utbildning om så önskas. Startskottet blir att du får en checklista skickad om vad du behöver förbereda innan konverteringsdagen. Det finns också möjlighet att boka upp Fortnox på en halvdag via distans. Då dedikerar Fortnox tid till arbetet och som konsult skickar du in det material som krävs digitalt. Därefter sker all kontakt via telefon och e-post tills konverteringen är klar. Är det en eller färre kunder som ska flyttas över kan du istället skicka över materialet löpande för varje kund.

 

ulf_nilsson.jpg

Ulf Nilsson, Unexa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Svart låda lockar fram nytt tänk