I Kvitto & Resa är underlagen för bokföring och löneutbetalning aldrig långt borta. Mona Bergman driver företaget Change By MB inom HR-branschen. I snart ett år har hon arbetat aktivt med Kvitto & Resa i mobilen.

– Att börja använda appen var mycket enkelt. Min uppfattning är att digitala processer och tjänster är svåra för mig, men här blev jag glatt överraskad. Det allra smidigaste är att jag kan göra allt var och när som helst och att det dessutom är lätt att fixa, säger Mona Bergman.
 

Snabb överblick direkt i handen

Utläggen fotas eller mailas enkelt över via telefonen, därefter tolkas kvittona automatiskt och den utvunna informationen sparas smidigt i appen. På så sätt får du lättöverskådligt koll på vilka utlägg som är obetalda och utbetalade.

– Jag har mellan 5 och 10 kvitton samt traktamenten per månad. Förut lät jag en redovisningskonsult sköta detta åt mig, men nu gör jag det själv istället. Med Kvitto & Resa har jag riktigt bra koll på utlägg och kvitton, vilket skapar en väldig trygghet hos mig, säger Mona.
 

Smidigare att driva eget

När företagaren automatiserar fler processer och sköter större del av det manuella arbetet med kvitton själv, så kan redovisningskonsulten ägna mer tid åt strategiskt arbete. Det innebär att en redovisningsbyrå kan hjälpa sina kunder att tänka framåt och arbeta proaktivt istället för reaktivt.

– Jag vill aldrig gå tillbaka till mitt tidigare arbetssätt, avslutar Mona.

kvitto_resa-1024x536.png

Så här funkar Kvitto & Resa för företaget:

För anställda
De anställda fotar av eller mailar in kvitton, sparar och skickar in utläggen direkt via mobil eller dator. Alla kvitton tolkas automatiskt och informationen finns tillgänglig direkt i appen. Från mobilappen registreras allt från tjänsteresor och representation till milersättning. Med Fortnox Kvitto & Resa Plus går det dessutom att automatiskt skapa utlägg för köp med företagskortet och elektroniska körjournaler.

För attestanten
Attestanten meddelas automatiskt via app, sms eller mail när det finns nya utläggsrapporter att se över. Allt samlas på ett och samma ställe och innebär en snabb och smidig överblick på alla rapporter. Därefter är det enkelt att skicka tillbaka till avsändaren för korrigering, godkänna utbetalning, avslå eller skicka vidare rapporten i en attestkedja.

För administratören
Administratören kan enkelt anpassa tjänsten för att motsvara rätt behov och koppla upp den direkt mot Fortnox Bokföring. I appen finns val för utseende, utläggskategorier, betalsätt och bokföringskonton. Utlägg och rapporter korrigeras smidigt vid eventuella fel och det ges även möjlighet att granska, godkänna eller avslå rapporter. De anställda meddelas i sin tur automatiskt de tagna besluten. Rapporterna skickas därefter smidigt vidare till bokföringen eller som underlag för utbetalning via bank eller lön.
 
Läs mer om Kvitto & Resa här

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Viktiga datum för skatter och moms 2021

Nya lagar och regler 2021

Belopp och procentsatser för 2021

Förmånsbil – så fungerar bilförmån (Guide)

Deklaration – detta gäller 2021 för olika bolagsfo...