282
2019-05-13T10:35:26+02:00 2019-05-09T15:59:08+02:00 Företagande Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

Kvitton och utlägg direkt i mobilen

Bild som illustrerar blogginlägg

Företagande | 9 maj, 2019

Oavsett om du ska skapa reseräkningen, attestera eller administrera processen är det enkelt att komma åt i den smidiga tjänsten. Du har dessutom en tydlig överblick på vilka utlägg som är obetalda och utbetalade. "Med Kvitto & Resa har jag full koll på resekostnader vilket skapar en väldig trygghet hos mig", säger Mona Bergman på Change by MB.

I Kvitto & Resa är underlagen för bokföring och löneutbetalning aldrig långt borta. Mona Bergman driver företaget Change By MB inom HR-branschen. I snart ett år har hon arbetat aktivt med Kvitto & Resa i mobilen.

– Att börja använda appen var mycket enkelt. Min uppfattning är att digitala processer och tjänster är svåra för mig, men här blev jag glatt överraskad. Det allra smidigaste är att jag kan göra allt var och när som helst och att det dessutom är lätt att fixa, säger Mona Bergman.
 

Snabb överblick direkt i handen

Utläggen fotas eller mailas enkelt över via telefonen, därefter tolkas kvittona automatiskt och den utvunna informationen sparas smidigt i appen. På så sätt får du lättöverskådligt koll på vilka utlägg som är obetalda och utbetalade.

– Jag har mellan 5 och 10 kvitton samt traktamenten per månad. Förut lät jag en redovisningskonsult sköta detta åt mig, men nu gör jag det själv istället. Med Kvitto & Resa har jag riktigt bra koll på utlägg och kvitton, vilket skapar en väldig trygghet hos mig, säger Mona.
 

Smidigare att driva eget

När företagaren automatiserar fler processer och sköter större del av det manuella arbetet med kvitton själv, så kan redovisningskonsulten ägna mer tid åt strategiskt arbete. Det innebär att en redovisningsbyrå kan hjälpa sina kunder att tänka framåt och arbeta proaktivt istället för reaktivt.

– Jag vill aldrig gå tillbaka till mitt tidigare arbetssätt, avslutar Mona.

Så här funkar Kvitto & Resa för företaget:

För anställda
De anställda fotar av eller mailar in kvitton, sparar och skickar in utläggen direkt via mobil eller dator. Alla kvitton tolkas automatiskt och informationen finns tillgänglig direkt i appen. Från mobilappen registreras allt från tjänsteresor och representation till milersättning. Med Fortnox Kvitto & Resa Plus går det dessutom att automatiskt skapa utlägg för köp med företagskortet och elektroniska körjournaler.

För attestanten
Attestanten meddelas automatiskt via app, sms eller mail när det finns nya utläggsrapporter att se över. Allt samlas på ett och samma ställe och innebär en snabb och smidig överblick på alla rapporter. Därefter är det enkelt att skicka tillbaka till avsändaren för korrigering, godkänna utbetalning, avslå eller skicka vidare rapporten i en attestkedja.

För administratören
Administratören kan enkelt anpassa tjänsten för att motsvara rätt behov och koppla upp den direkt mot Fortnox Bokföring. I appen finns val för utseende, utläggskategorier, betalsätt och bokföringskonton. Utlägg och rapporter korrigeras smidigt vid eventuella fel och det ges även möjlighet att granska, godkänna eller avslå rapporter. De anställda meddelas i sin tur automatiskt de tagna besluten. Rapporterna skickas därefter smidigt vidare till bokföringen eller som underlag för utbetalning via bank eller lön.
 
Läs mer om Kvitto & Resa här

 

 

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Företagande | 11 mar, 2019

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags a...

Företagande | 19 mar, 2019

Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det ä...

Företagande |

Sänkt arbetsgivaravgift för unga

Från och med 1 augusti 2019 sänks arbetsgivaravgiften för ungdomar under 18 år. 2020 kommer avgi...