Lönehantering är ett område med många lagar och regler vilket gör att många småföretagare upplever det som krångligt. Med programmet Fortnox Lön Mini får de hjälp och påminnelser direkt i mobilen. Programmet hjälper dem att följa alla regler och lagar som krävs, samtidigt som det underlättar för byråer att få in underlag snabbare och digitalt.

– Jag vet inget lönesystem som upplevs som enkelt, trots att det ska vara enkelt. Småföretagare brinner oftast inte för administration, de brinner för sitt företag och att utveckla det. Med Lön Mini slipper de lägga tid på lönehantering och kan fokusera på sitt företag, säger Kristoffer Frejd, som är en i teamet som utvecklar den nya tjänsten.
 

Lönehantering i mobilen

Fortnox Lön Mini är utvecklad för att främst användas i mobilen och för att förenkla och automatisera så mycket som möjligt av löneprocessen för småföretagaren.

– Idag handlar det om att betala ut lön till sig själv. På sikt ska de även kunna hantera utbetalningar till anställda men med samma enkla förutsättningar, till exempel att det är ett fast belopp varje månad, säger utvecklaren Carl Pagels. Vårt mål är att det ska bli helt automatiserat.
 

Underlättar även för byråer

Fortnox Lön Mini har utvecklats under knappt ett år av ett utvecklingsteam bestående av sex personer. Just nu testas programmet i ett pilotprojekt där flera småföretagare och byråer deltar. Under hösten kommer Fortnox Lön Mini att lanseras på marknaden.

För byråer innebär Fortnox Lön Mini att det blir lättare att få in underlag till löner digitalt. Idag är det många byråer som får underlag på papper eller tvingas kontrollera och räkna samman tidrapporter.

– Idag är nog lönehantering mest kostsamt för byråerna. Med Lön Mini kan byråerna låta sina kunder hantera lönerna själva. Idag är det nog oftast så att man som byrå får ett utdrag på kontot att bokföra i efterhand, säger Malin Sköld, Product Manager.

– Vi har även en referensgrupp tillsammans med byråer. Där diskuterar vi hur arbetet ska se ut mellan byråer och kunder när det gäller Lön Mini. Det kanske till och med är så att man vill att byrån ska registrera lönen i denna smidiga lösning.

Läs mer om automatisk lönebetalning för småföretag med Fortnox Lön Mini.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket
5 5

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Representation – allt du behöver veta!

Viktiga datum för skatter och moms 2022

Nya lagar och regler 2021

Gåvor till anställda – detta ska du tänka på!...

Belopp och procentsatser för 2022