Ekonomistyrning har kunder i alla branscher, från enmansföretagaren med sin frisörstol till företag med uppemot 50 anställda. När bolaget startade 1986 sålde man främst PC-datorer och IT-system, men successivt tog redovisningsuppdragen över. I dag är detta Ekonomistyrnings kärnverksamhet. En del av de löpande uppdragen är just löneadministration.

– Jag har jobbat med Fortnox Lön i tio år nu. Det är ett fantastiskt hjälpmedel som sparar tid och underlättar både för oss och våra kunder, säger Martin Blohm, auktoriserad lönekonsult och en av delägarna i Ekonomistyrning.
 

Användarvänligt och smidigt

Fortnox Lön är enkelt och användarvänligt. De anställda rapporterar sina avvikelser i en app eller på datorn. Det kan vara semester, sjukdom, vård av barn med mera. Lika enkelt för de in utlägg och resekostnader i lönebeskedet via appen Fortnox Kvitto och Resa. Därefter attesteras uppgifterna innan Ekonomistyrning tar vid och sköter kontroll och lönekörning.

– Kort sagt säkerställer vi att alla uppgifter är rimliga och ser till att det kommer ut ett digitalt lönebesked till de anställda via Fortnox App. Vi tar också fram rapporter och underlag som arbetsgivarna eller myndigheterna behöver med hjälp av statistikdelen som finns inbyggd i Fortnox Lön. Den löpande hanteringen sker digitalt och i och med att vi jobbar i samma löneprogram som kunden så kan vi hantera frågorna direkt när de dyker upp istället för dagen innan lönen ska betalas ut.

Med Fortnox löneprogram kan man vara helt säker på att skattetabeller, lagar och regler alltid är uppdaterade. Risken att något blir fel är minimal när användaren jobbar rätt i programmet. Här ligger den stora fördelen med programmet – en standardiserad, molnbaserad lösning som alla företag har råd med.

– Att behöva lägga tid på att korrigera något som blivit fel på exempelvis en individuppgift till Skatteverket eller ett arbetsgivarintyg till A-kassan kan ta flera timmar att utreda och rätta till. I jämförelse med det är 99 kronor
i månaden en avsevärt mindre kostnad för slutkunden.
 

Enkelt att komma igång

Till fördelarna med Fortnox Lön hör också att det är kompatibelt med branschspecifika system som används inom exempelvis byggnadssektorn, detta genom standardformatet PAXml som Fortnox är en del av.

– En ny funktion som jag tycker är mycket bra är möjligheten att synkronisera Fortnox Lön till den molnbaserade tjänsten arbetsgivarintyg.nu. Detta gör att programmet i stort sett täcker alla mindre företags behov inom löneområdet. Jag tycker Fortnox Lön är en fantastisk produkt både för våra kunder och för oss som konsulter, säger Martin Blohm.

Att byta till Fortnox Lön är enkelt. Kunderna behöver inga särskilda förkunskaper för att komma igång med registrering av avvikelser och utlägg.

 

Läs mer om hur du kommer igång med Fortnox Lön

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket
5 5

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!