I den nya vyn kan du enkelt se vilka kunder som redan använder Fortnox, när de var senast inloggade och vilka kunder som ännu inte har användare. Direkt från vyn kan du skapa upp användare och bjuda in dem till appen.

– Sedan jag började för två år sedan har vi arbetat för att få över fler och fler av våra kunder till Fortnox. Framförallt för att digitalisera våra uppdrag mer. Appen är för oss en del av detta och sänker tröskeln för att skapa ett mer digitalt arbetssätt.

 

Kunderna redo för en förflyttning

Trots att många kunder fortfarande hanterar sin redovisning manuellt har Daniel Svensson en stor tro på att kunderna kan göra en förflyttning. Dels för att appen är gratis både för kund och konsult och dels för att den är enkel att använda.

– De som har bytt arbetssätt ser snabbt fördelar som förenklar vardagen. I appen finns verkligen förutsättningar för att digitalisera löpande uppdrag på ett smidigt sätt. Jag uppskattar meddelandefunktionen och att jag smidigt kan komma i kontakt med kunden om något saknas. Och jag kan arbeta vidare.

 

Först ut med massinbjudan

När massinbjudan till appen kom så var Daniel en av de första att testa den nya funktionen. Han hade redan några kunder som var igång med appen och såg nu hur enkelt det skulle vara att få in fler i det digitala arbetssättet.

– Funktionen för massinbjudan är otroligt smidig. Jag kan se vilka som redan använder appen och vilka som kommit igång. När jag gjorde mitt första massutskick togs det emot bra och användandet ökade direkt.

 

Enkelt att uppdatera kunduppgifter

Daniel uppskattar också att man i vyn för massinbjudan enkelt kan uppdatera kontaktuppgifter för kunder. Lägger man in mailadress, telefonnummer och personnummer får kunden ett pedagogiskt mail eller SMS och kan enkelt logga in med BankID.

– Det var väldigt smidigt att uppdatera uppgifterna i vyn. Det sänkte tröskeln för mig att bjuda in till appen och gjorde att jag bjöd in fler.

 

Målet – fler i appen

Det finns fortfarande en del kunder som vill arbeta analogt. Men målet är att få fler kunder att arbeta i appen, även om de bara använder delar av funktionaliteten.

– Så småningom är såklart målet att majoriteten av våra kunder ska arbeta digitalt. Att arbeta digitalt är positivt både för våra kunder och för oss. Kunderna sparar tid och vi har möjlighet att hjälpa kunderna mer.

 
Läs mer om hur man bjuder in till appen här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!