Med Fakturabelåning kunde TAKAB växa

15 okt, 2018

TAKAB hade växtvärk och behövde förstärka likviditeten. Tack vare fakturabelåningen i Fortnox Finans kunde situationen lösas på ett smidigt sätt.

TAKAB i Falun i Dalarna sysslar med all typ av renovering av yttertak, allt från pappduk till plåt och tegel. Omsättningen har vuxit stadigt under flera år men sedan ett år tillbaka har tillväxttakten ökat markant, bland annat när Falu Plåtslageri förvärvades. Under våren i år fick TAKAB flera stora och bra ordrar och detta fick bolagets vd att skaffa Fortnox Finans.

– Betaltiderna är längre på de större projekten och vi måste ligga ute med pengar. Vi kände ett behov av att få loss likviditet och med Fakturabelåning fick vi en bra kortsiktig lösning. Det går fortare än att gå till banken eller ett kreditinstitut, säger Jon Onsbacke.
Han lyfter främst fram smidigheten som en fördel och att det gick snabbt och enkelt att få in pengar på belånade fakturor.
– Det var ett bra sätt att lösa det, säger Jon Onsbacke.

 

Förenklad administration

TAKAB har också nytta av fakturabevakningen som sker i Fortnox Finans. Efter att TAKAB passerade den magiska 10 miljoner kronorsvallen i omsättning har Jon Onsbacke känt ett större behov av förenklade administrativa och ekonomiska lösningar.

– Det är stor skillnad nu när vi omsätter nästan 20 miljoner. Att Fortnox bevakar fakturorna är en stor vinst. Påminnelser sköts med automatik och vi på bolaget kan koncentrera oss på det vi ska, att göra kunden nöjd med vårt hantverk.

Det har hänt mycket sedan han startade firman för 14 år sedan och det har även hänt mycket sedan han började använda Fortnox för 8 år sedan.

– Jag var en ganska tidig användare. Det var en kollega som rekommenderade Fortnox när jag sa att jag ville ha ett online-baserat bokföringssystem. Jag gillade konceptet med molnet och det var nog faktiskt jag som fick min ekonomibyrå att bli en Fortnox Byråpartner.

Han siktar på att nå 30 miljoner kronor i omsättning, en 50 procentig tillväxt jämfört med i dag. En bra början är att han kunde tacka ja till de stora projekten som dök upp i år och det var delvis tack vare Fortnox Finans som han gjorde det.

– Det var en jättebra lösning. Många av arbetslagen är bokade året ut och vi tittar på nyanställningar och hur vi ska lösa hösten. Den planerade omsättningsökningen vet jag att vi ska klara av, säger Jon Onsbacke.

Följ oss för fler nyheter och tips

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB