Om Strömblad Ekonomi

  • 2 delägare, inga anställda
  • Cirka 150 kunder
  • Omsättning 2,7 miljoner
  • Kontor: Göteborg, Kviberg
  • Kunder till Fortnox

 

Magnus blev snabbt populär bland brorsans musikerkompisar i 90-talets Göteborg. Han kunde hjälpa dem med allt det där krångliga och ”tråkiga” kring ekonomin, allt det som inte hade med musiken att göra.

– När brorsan började spela professionellt behövde han hjälp med att ha koll på sin post och vi styrde om den hem till mig. Det var så det började. Sedan behövde han hjälp med räkningar, fakturor och att starta bolag. Det där spred sig och fler och fler av hans musikerkompisar kom till mig och ville ha hjälp med att starta bolag, berättar Magnus.

Första kunderna

I slutet av 90-talet startade Magnus sitt första företag, en enskild firma med brorsan och några andra musiker som de första kunderna. Idag är Strömblad Ekonomi AB ett etablerat företag i redovisningsbranschen med kontor i Kvibergs gamla militärområde i Göteborg. För tio år sedan kom kompanjonen och delägaren Pernilla Hjelm med i företaget och i dag äger de hälften var. De båda ”är företaget”, som Magnus

uttrycker det, och de har inga anställda.

– Vi är ungefär som de flesta av våra kunder, ett litet en– eller tvåmansföretag.Vår inriktning är fortfarande musikbranschen och de flesta av våra kunder finns där och i branscher som är närliggande till musikbranschen. Vi har många stora band som kunder, säger Magnus och bland de 150 kunderna finns allt från aktiebolag som

omsätter 30 miljoner till enskilda firmor som omsätter några hundra tusen kronor och kommer med bokföringen i en plastmapp en gång per år. Det gemensamma är att alla är småföretag.

– De flesta kunder, särskilt musikerna, vill ha hjälp med allt. Vi hjälper dem med att betala räkningar, betala ut löner till dem själva eller till sådana som har hjälpt dem, vi ser till att det skickas fakturor och vi ser till att pengarna kommer in och blir bokförda, säger Magnus.

Inte bara musiker

Bland de 150 kunderna finns också snickare och andra hantverkare, advokatbyrå, mäklare, konsulter och holdingbolag. En bred blandning med andra ord, även om tyngdpunkten fortfarande är i musikbranschen.

Magnus har alltid varit intresserad av att hitta papperslösa sätt att sköta det dagliga arbetet på och var tidigt ute och letade efter digitala lösningar i vardagen på kontoret. Inte minst när det gäller alla årsredovisningar åt kunder som kräver många timmars

jobb vid datorn.

– Vi hade redan styrt de av våra kunder som ville det mot digitala lösningar där de själva scannade kvitton och sparade i Dropbox och det fungerade utmärkt. Men det fanns inte jättemycket på marknaden för tre-fyra år sedan som kunde erbjuda papperslösa onlinelösningar när det gäller årsredovisningar, säger Magnus.

Fortnox blev valet

Efter mycket surfande och letande efter en lösning som kunde passa företaget hittade han äntligen den perfekta lösningen.

– Vi har anlitat Fortnox i många år och har ungefär 150 aktiva inloggningar där, lika många som vi har kunder kan man säga. När jag hittade möjligheten att använda Årsredovisning Online via Fortnox så förstod jag direkt att det var lösningen. Det var väldigt enkelt att förstå och väldigt enkelt att använda, grafiskt och snyggt. Och det smidiga med att vara online är att flera personer kan jobba med samma material samtidigt oavsett var de befinner sig.

– Det är utformat för små aktiebolag och det passar därför för väldigt många av våra kunder som har just små aktiebolag. Och vi vet att årsredovisningen garanterat blir korrekt.

Går den att spara så är den korrekt och det känns tryggt och säkert både för oss och kunden, säger Magnus. Men den kanske största nyttan med att sköta årsredovisningen online är ändå tidsvinsten.

– Vi sparar ju tid som vi kan lägga på annat. Och det handlar om stora tidsvinster. Det låter som en klyscha, men det är sådant som händer när man får tag på så här bra produkter.

Vill du också använda Fortnox? Läs mer här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Våga vara säljande!