En van företagare – det är precis vad Markus Sjöström är. För flera år sedan drev han en bensinstation, för att sedan gå över till livsmedelsbranschen. I åtta år drev han sin butik. Nu jobbar han ensam i sitt bolag JMS Service i Timrå AB. När Markus sålde sin butik, började han fokusera på att enbart serva bensinstationer, något han även jobbade med under butikstiden.

Nu sköter Markus om ett antal Ingo-stationer i Sundsvall och Timrå. Han åker dit några gånger om dagen för att bland annat putsa, plocka skräp och ta hand om sedelautomater. Förutom detta tar han även lite extrauppdrag i sitt bolag, så som diverse montageuppdrag.

 

Flyttade över allt till Fortnox

I ungefär tjugo år har Markus samarbetat med sin redovisningsbyrå. När han sålde butiken i augusti 2020, hjälpte de honom att föra över allt han hade till Fortnox. Varför valet föll på just Fortnox berodde på att byrån föreslog det. Men Markus hade redan själv haft det i tankarna.

– Jag hade valt Fortnox ändå, om jag inte haft en byrå. Jag har lite kompisar som driver företag och som alla har rekommenderat Fortnox.

I oktober var han igång med Fortnox, och började även sköta en del själv.

– Jag är inte så teknikintresserad, så jag har fått stor hjälp av min byrå genom åren. Jag kan inte så mycket om teknik, men Fortnox fixar jag.

Redovisningsbyrån tar hand om vissa delar av ekonomiarbetet, så som momsrapporten. Markus sköter gärna andra delar av företagets ekonomi.

– Jag fotar till exempel kvitton och fakturor själv. Det är väldigt smidigt, speciellt när leverantören redan ligger inlagd. Det är så skönt när förfallodatum och allt annat stämmer, efter att man har fotat. Jättesmidigt!

 

Det supersnabba löneprogrammet

Utöver detta använder Markus Lön Mini. Ett löneprogram för småföretagare som vill betala ut lön till sig själv och eventuella anställda eller delägare samt rapportera och deklarera – direkt i mobilen. Han var en av de första som började använda programmet när det lanserades hösten 2020.

– Det är riktigt smidigt att ta ut lönen i appen, det går väldigt fort. Jag kan se exakt vad jag får i lön före eller efter skatt, då programmet räknar ut det åt mig. Sedan kopplas man vidare till Skatteverket för några få steg.

På bara några minuter tar Markus ut sin lön. Detta kan han göra var han vill, när som helst på dygnet.

– Jag tar ut lön ungefär den tredje eller fjärde, månaden efter. Sist la jag mig i sängen vid klockan 22 och tänkte, ”ja just det, jag ska ju ta ut min lön” Och från det gick det jättefort tills jag hade pengarna på kontot.

– Jag har visat några andra programmet Lön Mini, och rekommenderat det. Det är riktigt bra. Inget snack om det, avslutar Markus.

Testa det snabba löneprogrammet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Viktiga datum för skatter och moms 2021

Nya lagar och regler 2021

Belopp och procentsatser för 2021

Förmånsbil – så fungerar bilförmån (Guide)

Deklaration – detta gäller 2021 för olika bolagsfo...