Ett öppet API är en handskakning åt alla håll. Det brukar beskrivas som en tolk som får system att prata med varandra, som låter information åka fram och tillbaka och som är tillgängligt för alla. Sömlöst, effektivt och smart. Fortnox erbjuder en sådan öppen APIintegration, vilket innebär att det kan integreras med i stort sett vilka system användaren vill. Det är just det som Hantverksdata drar nytta av.

– Vårt webbaserade affärssystem Entré Office är utvecklat för småföretagen i hantverksbranschen. Det är anpassat efter de behov som varje yrkeskategori har, för montörer, installatörer eller vilken hantverkare som helst. Branscher har olika behov av redovisning, olika löneavtal och sätt att dokumentera. Det är sådana branschunika lösningar som vi är specialister på och som har gjort oss marknadsledande inom exempelvis el, vvs och måleri. Dessutom växer vi inom övriga branscher, som bygg, plåt och ventilation,säger Lars Johansson, som ansvarar för Entré Office på Hantverksdata i Stockholm.

 

Dubbelarbete undviks

Lars Johansson berättar att Hantverksdata idag har över 5 000 företag och 50 000 användare som sköter sin administration oerhört enkelt. Direkt ute på arbetsplatsen om man vill via mobil, padda eller vilket hjälpmedel man har till hands. Med några knapptryckningar hanteras all tidsregistrering, material, arbetsdokumentation och allt som behövs för fakturering, projekt- och lönekörning. Det är här Fortnox och ett öppet API kommer in i bilden.

– Tack vare API-integrationen mellan Entré Office och Fortnox undviks dubbelarbete. Systemen pratar med varandra. Orderflödet sköts i Entré Office och bokföringen görs automatiskt i Fortnox. Uppgifter som material och tid matas bara in på ett ställe, vilket underlättar redovisningen för både företaget och redovisningsbyrån.

Med smarta digitala lösningar som API undviks dubbelarbete. Montören eller arbetsledaren, slipper sitta på kammaren och jobba med allt ifrån orderhantering och fakturering till redovisning utan kan istället ägna full kraft åt att göra sådant som företaget är bäst på. Om det så är att sätta upp mellanväggar eller kakla badrum, eller om man så vill, jobba med sådant man får betalt för.

 

Lars-Johansson-1711-SvVit-e1554451186450.jpg

Lars Johansson, ansvarig för Entré Office på Hantverksdata i Stockholm

 

 

Fakta API

Förkortning för Application Programming Interface

API är en tolk som får program att förstå varandra

Ett öppet API är tillgängligt för alla integrationer

 

Läs mer om Fortnox kopplingar till andra system här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Svart låda lockar fram nytt tänk