225
2018-11-30T10:01:16+02:00 2018-11-30T10:01:16+02:00 Livet på Fortnox Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

”På Fortnox får jag möjlighet att prova och att utvecklas”

Bild som illustrerar blogginlägg

Livet på Fortnox | 30 november, 2018

På Fortnox arbetar man med att ge möjligheter för medarbetarna att utvecklas och prova nya saker. På företaget finns flera personer som bytt tjänst och område inom verksamheten. En av dem är Jacob Carmvall.

Jacob Carmvall jobbar idag som Key Account Manager på Fortnox. Han började på supporten, 21 år gammal. Då hade han ingen uttalad plan för sin framtida karriär och utveckling, men upptäckte ganska snart att det fanns ett starkt driv på Fortnox.

– Man behöver inte vara här så länge innan man får känslan av att alla möjligheter finns. För den som är sugen på att testa nya saker, och lära sig nya områden, står dörrarna öppna. Man måste förstås vara beredd att anstränga sig, ta det där extra steget. Men det är man ju om man har drivkraften att utvecklas, säger Jacob.

Jacob jobbade på supporten under ett par år och trivdes väldigt bra. Framförallt var det roligt och givande att lära sig se vilka behov människor har, och att analysera hur man kan hjälpa dem vidare. Men han betonar också stämningen och kulturen.

– Många av de nära vänner jag har idag är arbetskompisar jag lärde känna då.

 

Behålla kompetens är viktigt i tillväxt

Jacob blev påverkad av den positiva inställningen till att pröva nya saker. Han kände efter ett tag att han skulle vilja praktisera alla de kunskaper kring programmen och kundernas behov han fått på supporten inom ett nytt område. Han sökte sig till säljavdelningen när en kollega där gick vidare till andra uppgifter på företaget.

– Det är ju det som är så fantastiskt med Fortnox – alla kan få nya utmaningar och möjligheter. Det är en enormt positiv drivkraft för den enskilde medarbetaren som både känner sig sedd och uppskattad, säger Jacob.

Sara Nylén är HR-chef på Fortnox, och menar att det är en viktig del av företagskulturen att medarbetarna känner att det finns reella möjligheter att prova nytt, att utvecklas och växa.

– På så sätt behåller vi kompetens och talang som kan utvecklas i verksamheten. Vi får en trygg bas av kompetens. Det är inte minst viktigt i ett starkt tillväxtskede då det kommer in nya talanger utifrån: det finns folk med erfarenhet och kunskap som de nya kan fråga, och vi får en bra mix på företaget.

Är du nyfiken på Fortnox som arbetsplats? Läs mer här!

 

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Livet på Fortnox | 05 apr, 2019

Bakom kulisserna med Team Experience

Team Experience är specialister på kund- och användarupplevelsen. Varje dag jobbar de med att göra F...

Livet på Fortnox | 26 feb, 2019

Fortnox poppar upp i din stad

Under 2019 besöker Fortnox ett flertal städer runt om i landet med Fortnox Pop Up. Syftet med dagen ...

Livet på Fortnox | 06 mar, 2019

Bakom kulisserna med Team Nature

Behovet av att bygga en app till Fortnox kunder blev starten till Team Nature och ett härligt gäng m...