Jacob Carmvall jobbar idag som Key Account Manager på Fortnox. Han började på supporten, 21 år gammal. Då hade han ingen uttalad plan för sin framtida karriär och utveckling, men upptäckte ganska snart att det fanns ett starkt driv på Fortnox.

– Man behöver inte vara här så länge innan man får känslan av att alla möjligheter finns. För den som är sugen på att testa nya saker, och lära sig nya områden, står dörrarna öppna. Man måste förstås vara beredd att anstränga sig, ta det där extra steget. Men det är man ju om man har drivkraften att utvecklas, säger Jacob.

Jacob jobbade på supporten under ett par år och trivdes väldigt bra. Framförallt var det roligt och givande att lära sig se vilka behov människor har, och att analysera hur man kan hjälpa dem vidare. Men han betonar också stämningen och kulturen.

– Många av de nära vänner jag har idag är arbetskompisar jag lärde känna då.

 

Behålla kompetens är viktigt i tillväxt

Jacob blev påverkad av den positiva inställningen till att pröva nya saker. Han kände efter ett tag att han skulle vilja praktisera alla de kunskaper kring programmen och kundernas behov han fått på supporten inom ett nytt område. Han sökte sig till säljavdelningen när en kollega där gick vidare till andra uppgifter på företaget.

– Det är ju det som är så fantastiskt med Fortnox – alla kan få nya utmaningar och möjligheter. Det är en enormt positiv drivkraft för den enskilde medarbetaren som både känner sig sedd och uppskattad, säger Jacob.

Sara Nylén är HR-chef på Fortnox, och menar att det är en viktig del av företagskulturen att medarbetarna känner att det finns reella möjligheter att prova nytt, att utvecklas och växa.

– På så sätt behåller vi kompetens och talang som kan utvecklas i verksamheten. Vi får en trygg bas av kompetens. Det är inte minst viktigt i ett starkt tillväxtskede då det kommer in nya talanger utifrån: det finns folk med erfarenhet och kunskap som de nya kan fråga, och vi får en bra mix på företaget.

Är du nyfiken på Fortnox som arbetsplats? Läs mer här!

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Bakom kulisserna med Team Nature

Bakom kulisserna med Team Försäkring

Fortnox poppar upp i din stad

Bakom kulisserna med Team Experience

Byråavdelningen finns för att hjälpa dig

Alla har vi varit små