På Fortnox får jag utlopp för min kreativitet

31 okt, 2018

Bli en del av vårt team! Just nu söker vi fler systemutvecklare. Här delar vår medarbetare Martin med sig av sina erfarenheter av att jobba med utveckling på Fortnox, och sina bästa tips för att bli en bra systemutvecklare.

Vad är det roligaste med att vara systemutvecklare?

Det jag uppskattar mest med mitt arbete är att jag får utlopp för min kreativitet. Att utveckla och implementera mjukvara är ett skapande hantverk, men istället för till exempel trä eller metall använder vi utvecklare kod som material. Utmaningen är att konstruera mjukvara med kod som är enkel för andra att förstå, underhålla och bygga vidare på, och däri ligger också tjusningen med yrket.

Varför ska man jobba på Fortnox som systemutvecklare?

Jag tycker att det finns flera anledningar som tillsammans gör Fortnox till en skön arbetsplats för utvecklare. En aspekt är att man får jobba med moderna teknologier i en mogen och genomtänkt arkitektur. En annan är de goda arbetskamraterna, den kultur och positivitet som råder på företaget. Som en sista grej måste träningslokalen i källaren nämnas. En ställtid på fem minuter för att träna passar mig utmärkt – det är bara att boka ett pass, gå ner några trappor och köra igång.

Vilka är de största utmaningar att jobba som systemutvecklare på Fortnox?

Jag tänker att utmaningarna som utvecklare på Fortnox är ganska lika de utmaningar som finns på andra ställen. Det är svårt att skriva kod som är enkel att förstå oavsett arbetsplats. Det fina med Fortnox är att många grundläggande svårigheter – till exempel versionering av REST-API:er – redan har en lösning genom en sund och genomtänkt arkitektur.

Dina tre bästa tips för att bli en bra systemutvecklare?

1. Träna, läs, labba, ifrågasätt och tänk. Som med allt annat ger övning färdighet!
2. Lär dig att lära dig saker. Hitta vad som funkar för dig när du bildar dig en förståelse över något.
3. Ställ rimliga krav på dig själv – ingen förväntar sig att du ska kunna allt eller vara bäst. Det är i min mening mycket viktigare att jobba med personliga egenskaper såsom samarbete och ödmjukhet som gör dig till en lagspelare. När du väl ska lära dig något har du ju redan utvecklat den egenskapen i punkten ovan.

Sök tjänsterna här!

Följ oss för fler nyheter och tips

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB