Så fixar du årsredovisningen enklast

Bild som illustrerar blogginlägg

  29 jan, 2019

Senast sju månader efter räkneskapsårets slut ska årsredovisningen kommit in till Bolagsverket. Om du har ett aktiebolag som har bokslut 30 juni, 31 juli, eller 31 augusti 2018, är det snart dags att lämna in årsredovisningen.

För dig som har ett bokslut 30 juni 2018 är sista dagen att lämna in, den 31 januari 2019. Om du vill se vilket datum som gäller ditt företag, kolla in Bolagsverkets hemsida.

Här får du några tips på saker att tänka på kring årsredovisningen

  • Lämna in årsredovisningen i tid och slipp förseningsavgiften. Det finns ingen laglig möjlighet att förlänga tiden.
  • Det måste finnas ett fastställelseintyg på årsredovisningen, som är underskrivet i original av styrelseledmot eller vd. Läs mer på Bolagsverkets hemsida.
  • En del företag behöver inte lämna in en revisionsberättelse samtidigt som årsredovisningen. Du kan läsa mer här vad som gäller dig.
  • Skicka bestyrkta kopior på årsredovisningshandlingarna. Det betyder att det ska finnas minst en person som intygar att kopian överensstämmer med originalet. Intyget ska vara undertecknat i original.

 

Fixa årsredovisningen själv eller ta hjälp?

Känner du att du har bra koll på din bokföring? Eller vet du inte alls hur du ska göra? Då finns det två bra vägar att gå. Gör det själv och använd tjänster som kan hjälpa dig med din årsredovisning, eller ta hjälp av en redovisningsbyrå.

Väljer du att göra det själv, kan vi rekommendera Årsredovisning online. Då kan du snabbt, enkelt och prisvärt skapa en årsredovisning som följer regelverket, och blir godkänd. Du kan även skicka in det digitalt. Årsredovisning online har en koppling till Fortnox, och relevant data förs över automatiskt, något som minskar risken för fel och du sparar tid. Det finns även stöd för inkomstdeklaration 2. Läs gärna mer om vad det innebär och vilket datum du ska skicka in.

Om du känner dig osäker på att göra en årsredovisning finns det flera redovisningsbyråer som arbetar i Fortnox, som gärna hjälper dig. Leta upp en byrå nära dig här.

Följ oss för fler nyheter och tips

Läs vidare

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags att växa? Då måste du trampa upp nya vägar som kan leda dig dit du vill. Se till ...

 11 mar, 2019
Starta företag som nyanländ eller asylsökande

Är du asylsökande eller nyanländ med uppehållstillstånd? Funderar du på att starta eget företag? Precis som en svensk medborgare har du rätt starta företag i Sverige. Vi har samlat...

 08 mar, 2019
Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det är en ungdom du ska anställa är det viktigt att du har koll på vilka särskilda re...

 19 mar, 2019

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB