För dig som har ett bokslut 30 juni 2018 är sista dagen att lämna in, den 31 januari 2019. Om du vill se vilket datum som gäller ditt företag, kolla in Bolagsverkets hemsida.

Här får du några tips på saker att tänka på kring årsredovisningen

  • Lämna in årsredovisningen i tid och slipp förseningsavgiften. Det finns ingen laglig möjlighet att förlänga tiden.
  • Det måste finnas ett fastställelseintyg på årsredovisningen, som är underskrivet i original av styrelseledmot eller vd. Läs mer på Bolagsverkets hemsida.
  • En del företag behöver inte lämna in en revisionsberättelse samtidigt som årsredovisningen. Du kan läsa mer här vad som gäller dig.
  • Skicka bestyrkta kopior på årsredovisningshandlingarna. Det betyder att det ska finnas minst en person som intygar att kopian överensstämmer med originalet. Intyget ska vara undertecknat i original.

 

Fixa årsredovisningen själv eller ta hjälp?

Känner du att du har bra koll på din bokföring? Eller vet du inte alls hur du ska göra? Då finns det två bra vägar att gå. Gör det själv och använd tjänster som kan hjälpa dig med din årsredovisning, eller ta hjälp av en redovisningsbyrå.

Väljer du att göra det själv, kan vi rekommendera Årsredovisning online. Då kan du snabbt, enkelt och prisvärt skapa en årsredovisning som följer regelverket, och blir godkänd. Du kan även skicka in det digitalt. Årsredovisning online har en koppling till Fortnox, och relevant data förs över automatiskt, något som minskar risken för fel och du sparar tid. Det finns även stöd för inkomstdeklaration 2. Läs gärna mer om vad det innebär och vilket datum du ska skicka in.

Om du känner dig osäker på att göra en årsredovisning finns det flera redovisningsbyråer som arbetar i Fortnox, som gärna hjälper dig. Leta upp en byrå nära dig här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Relaterade artiklar

Så gör ditt företag bokslut

Allt du behöver veta om momsdeklaration

Tänk på det här när du väljer bokföringsprogram (checklista)

Dags för årsredovisning