Vi förstår att det kan kännas som ett stort steg att byta bokföringsprogram. Du kanske har funderingar kring hur lång tid det tar, och om tidigare bokföring och annan information går att föra över från det nuvarande programmet. För att underlätta bytesprocessen har vi därför ett eget team som är specialiserade på att flytta över kunder till Fortnox. De ser till att att bytet går snabbt och smidigt, samt att du får med dig all nödvändig historik och information. Själva konverteringen är dessutom helt kostnadsfri.

Så går bytet till

Det första du behöver göra är att bli Fortnox-kund. Du skaffar Fortnox genom att gå in på Fortnox hemsida och förslagsvis välja något av våra startpaket. När det är gjort tar du ut de filer som ska läsas in från ditt förra program och skickar in till oss. I vårt användarstöd listar vi vilka filer vi behöver och hur du tar ut dem, vilket kan variera lite från program till program. Där finns även information om hur du skickar in din data, och så fort du gjort det så påbörjar vi konverteringen till Fortnox inom kort.

– Vi hanterar varje ärende i turordning, och påbörjar bytet. Vi brukar säga att ett byte till Fortnox tar mellan 2 och 4 arbetsdagar att genomföra, men oftast går det snabbare än så, säger Johan Bertilsson, en av våra konverteringsexperter på Fortnox.

Så fort bytet är genomfört kontaktar vi dig och du kan sätta igång med ditt arbete. Notera att om du av någon anledning hellre genomför bytet på egen hand, så går det också alldeles utmärkt. Du läser då in filerna själv till Fortnox, med hjälp av exempelvis SIE-filer för bokföringsdata och Excel-filer för kund- och leverantörsregister.

Vad kan vi konvertera?

Funderingar kring exakt vilken information du kan få med dig till Fortnox från ditt tidigare program? Se här!

Flytta flera kunder samtidigt

En kille som tänker på fakturor för att illustrera faktura och fakturamall
En redovisningsbyrå som har många kunder att flytta över kan välja att sköta det på distans eller att Fortnox kommer ut till byrån på plats. Oavsett vilket byrån föredrar går det att boka en specifik dag och de kan då välja en dag som passar dem och deras verksamhet.

– När dagen går mot sitt slut säkerställer vi att all data har flyttats över korrekt och att allt fungerar, säger Johan Bertilsson, en av våra Konverteringsexperter på Fortnox.

Unexa sysslar med ekonomisk rådgivning och redovisning och har bytt till Fortnox program. Unexas vd Ulf Nilsson förväntade sig en tidskrävande process när flytten till Fortnox skulle genomföras.

– Jag har genom mina tidigare yrken varit med om flera stora omläggningar av IT-system och därför hade jag respekt inför vad som väntade oss. Men jag hade fel. Att flytta över till Fortnox gick väldigt smidigt och jag är faktiskt både imponerad och förvånad, säger Ulf.

Byt när som helst under året

Vad många inte känner till är att det går bra att byta till Fortnox när som helst under året. Det spelar alltså ingen roll om du är mitt i ett räkenskapsår – vi läser in filerna så att du kan påbörja ditt arbete där du slutade i ditt förra program. Smidigt va?

Läs mer om att byta till Fortnox här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

4 1 5

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Nya lagar och regler 2021

Viktiga datum för skatter och moms 2021

Belopp och procentsatser för 2021

Tips inför det nya löneåret 2021

Förmånsbil – så fungerar bilförmån (Guide)