En av de största frågorna för både företagare och redovisningsbyråer som ska byta till Fortnox är; hur lång tid måste verksamheten stå stilla? Egentligen ingen tid alls, är det vanliga svaret. Själva processen för bytet fungerar dock lite olika beroende på om du är redovisningskonsult och vill flytta över dina kunder eller är företagare och vill byta.
 

Läs in filerna och var igång samma dag

Det första du behöver göra som företagare är att bli Fortnox-kund. Du skaffar Fortnox genom att gå in på Fortnox hemsida och förslagsvis välja något av våra startpaket. Efter det tar man en säkerhetskopia på sitt företag eller filerna från sitt nuvarande system. Via en enkel steg-för-steg-guide kan man sedan själv läsa in sina filer och vara igång redan samma dag. Vill man hellre ha hjälp, kan man välja att skicka filerna till Fortnox.

– Vi hanterar varje ärende i turordning, och påbörjar bytet. Vi brukar säga att en byte till Fortnox tar mellan 2 – 4 arbetsdagar att genomföra, men oftast går det snabbare än så, säger Johan Bertilsson, en av våra Konverteringsexperter på Fortnox.
 

Flytta flera kunder på en gång

En redovisningsbyrå som har många kunder att flytta över kan välja att sköta det på distans eller att Fortnox kommer ut till byrån på plats. Oavsett vilket byrån föredrar går det att boka en specifik dag och de kan då välja en dag som passar dem och deras verksamhet.

– När dagen går mot sitt slut säkerställer vi att all data har flyttats över korrekt och att allt fungerar, säger Johan Bertilsson, en av våra Konverteringsexperter på Fortnox.

Unexa sysslar med ekonomisk rådgivning och redovisning och har bytt till Fortnox program. Unexas vd Ulf Nilsson förväntade sig en tidskrävande process när flytten till Fortnox skulle genomföras.

– Jag har genom mina tidigare yrken varit med om flera stora omläggningar av IT-system och därför hade jag respekt inför vad som väntade oss. Men jag hade fel. Att flytta över till Fortnox gick väldigt smidigt och jag är faktiskt både imponerad och förvånad, säger Ulf.
Så fungerar det att byta till Fortnox.

 

Det går bra att byta när som helst under året

Det kostar inte något att byta till Fortnox, vare sig du läser in filerna själv eller väljer att ta hjälp. Och vad många inte känner till är att du kan göra bytet när som helst under året. Det spelar alltså ingen roll om du är mitt i ett räkenskapsår.

Läs mer om att byta till Fortnox här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

4 1 5

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Tips inför det nya löneåret 2020

Allt du behöver veta om semester och semesterplane...

9 tips som kan få småföretag att växa

Nya lagar och regler 2020

Anställa sommarjobbare? Tänk på det här!

Marknadsföring du bör satsa på 2019