Prioriteringslista

Innan du går hem för dagen är det alltid bra att planera upp det som är viktigast under morgondagen, och gradera det. De saker som du prioriterat som viktiga och bråttom ser du till att göra först.

 

Jobba med rätt saker på rätt tid

Det är smartast att jobba med de svåraste uppgifterna när du har mest energi och ork under jobbdagen. Är du piggast på förmiddagen? Se då till att använda den tiden till de uppgifter som kräver mest tankeverksamhet. Det är alltså väldigt bra att planera dagen utifrån när din hjärna fungerar bäst.

 

Rensa ut

Har du mycket papper på ditt kontor? Gör dig av med det så fort du kan. Det kan nämligen skapa onödig stress. Se till att ha ordning och reda runt dig, så stöket slipper ta din uppmärksamhet.

 

Ta rast

Att ta rast under jobbdagen kanske låter väldigt enkelt och självklart, men för många är det väldigt svårt att tillåta sig en bensträckaren eller en kopp kaffe klockan 10.00. Det är även lätt att glömma bort en paus när man är mitt i en uppgift. Du måste därför försöka få in rast som en rutin. Det kan faktiskt göra dig mer effektiv, och det är dessutom bra för resten av din kropp.

 

Delegera uppgifter

Du behöver inte visa dig duktig och göra precis allt själv. Finns det någon uppgift som någon annan kan göra istället för dig?

 

Glöm inte att andas

När du känner dig stressad eller känner att du håller på att bli, får du inte glömma bort att andas. Ta ett par djupa andetag med magen. Då kan du hitta tillbaka till ett fokus och få lättare att koncentrera dig igen.

 

Var här och nu

Visst är det bra att ha en lista att bocka av. Men du får inte glömma bort att vara i nuet. En checklista påminner dig hela tiden om framtiden, vilket gör det svårt att vara här och nu. Därför bör du se till att vara närvarande i dina möten, arbetsuppgifter och i olika samtal.

 

Skilj på fritid och jobb

Många tror att framgångsrika personer jobbar exakt hela tiden. Men så behöver det absolut inte vara. Snarare tvärt om. De som är framgångsrika vet hur de ska skilja på fritid och arbete. Även om du jobbar med det du brinner för, måste du kunna skilja på detta. Jobbar du med trädgård, som du även brinner för? Spendera då inte all din fritid hemma i trädgården, gör något annat som du mår bra av.

 

Sömn och mat

Att sova och äta låter väldigt självklart, men för många är det lätt att glömma bort. En del prioriterar till och med bort det. Bra sömn gör att du orkar med mer, blir gladare och produktivare. Att äta bra mat regelbundet, förbättrar dessutom sömnen och gör att du kan koncentrera dig lättare. Om du äter din lunch kommer du ha energi till eftermiddagen och jobba produktivare. Skippa inte lunchen bara för att du känner dig stressad. Att hoppa över det kan göra att din uppgift tar någon timme extra att utföra.

 

Fortnox ger dig mer tid över

Även Fortnox kan göra dig mer produktiv, och du kan få mer tid över till det du tycker är kul. Med Fortnox blir du och ditt företag mobilt. Du kan arbeta effektivt var du än befinner dig, på kontoret, hemma, på semestern eller ute på fältet. Fortnox utmanar gamla ineffektiva arbetssätt och ersätter dem med automatiserade lösningar. Läs mer om vad Fortnox kan göra för ditt företag.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Viktiga datum för skatter och moms 2021

Nya lagar och regler 2021

Belopp och procentsatser för 2021

Förmånsbil – så fungerar bilförmån (Guide)

Deklaration – detta gäller 2021 för olika bolagsfo...