131
2019-01-04T15:47:22+02:00 2018-09-05T10:03:06+02:00 Företagande Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

Så motiverar du dig efter semestern

Bild som illustrerar blogginlägg

Företagande | 5 september, 2018

Att vara ledig är härligt och att komma tillbaka efter semesterns lata sköna dagar kan vara både svårt och jobbigt. Därför har vi samlat våra 5 bästa tips för hur du som småföretagare motiverar dig igen efter semestern.

En sak i taget

Satsa på en lugn start, kör inte igång för hårt på en gång. Börja med det som är viktigast och ta en sak i taget. Planera in fasta tidpunkter då du svarar på mejl så att du inte behöver avbryta andra uppgifter när ett mejl dyker upp i inkorgen.

 

Gör en att göra-lista

Förutom att ha koll på vad du ska göra så motiverar det dig att kunna stryka saker på din lista. Skriv en lista för veckan och bryt ner den till vad du ska göra varje dag. Du kommer känna dig mer produktiv!

 

Minska ditt koffeinintag

Efter semestern är det ganska typiskt att börja dricka mer kaffe. Plötsligt har du nämre till kaffemaskinen än vad du har haft under hela din semster. Men akta dig för att dricka massor av koffein, till en början kan du känna dig piggare men efter en stund kommer tröttheten och blir ännu mer påtaglig. Försök hålla dig till max två koppar om dagen för att inte förstöra din sömn under natten.

 

Stå upp och arbeta

Det får dig att känna dig mycket piggare och då minskar riskerna att få ont i kroppen på grund av dålig hållning när du sitter ner. Var också noga med att ta en promenad runt kontoret då och då eller gå ut under lunchen för att få frisk luft.

 

Sätt upp mål inför hösten

Att ha mål att både se fram emot är bra för att behålla motivationen. Se också till att belöna dig själv med något när du når dina mål. Att känna sig duktig och att uppnå sina mål ger en stor mängd av motivation.

 

Använd Fortnox

Genom att använda Fortnox får du tid över till annat. Fortnox gör stor skillnad i din företagarvardag. Att driva eget är sällan nio till fem eller måndag till fredag. Det är en del av livet, ditt livspussel. Läs mer om hur vi förenklar din vardag här

 

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Företagande | 11 mar, 2019

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags a...

Företagande | 19 mar, 2019

Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det ä...

Företagande |

Sänkt arbetsgivaravgift för unga

Från och med 1 augusti 2019 sänks arbetsgivaravgiften för ungdomar under 18 år. 2020 kommer avgi...