En sak i taget

Satsa på en lugn start, kör inte igång för hårt på en gång. Börja med det som är viktigast och ta en sak i taget. Planera in fasta tidpunkter då du svarar på mejl så att du inte behöver avbryta andra uppgifter när ett mejl dyker upp i inkorgen.

 

Gör en att göra-lista

Förutom att ha koll på vad du ska göra så motiverar det dig att kunna stryka saker på din lista. Skriv en lista för veckan och bryt ner den till vad du ska göra varje dag. Du kommer känna dig mer produktiv!

 

Minska ditt koffeinintag

Efter semestern är det ganska typiskt att börja dricka mer kaffe. Plötsligt har du nämre till kaffemaskinen än vad du har haft under hela din semster. Men akta dig för att dricka massor av koffein, till en början kan du känna dig piggare men efter en stund kommer tröttheten och blir ännu mer påtaglig. Försök hålla dig till max två koppar om dagen för att inte förstöra din sömn under natten.

 

Stå upp och arbeta

Det får dig att känna dig mycket piggare och då minskar riskerna att få ont i kroppen på grund av dålig hållning när du sitter ner. Var också noga med att ta en promenad runt kontoret då och då eller gå ut under lunchen för att få frisk luft.

 

Sätt upp mål inför hösten

Att ha mål att både se fram emot är bra för att behålla motivationen. Se också till att belöna dig själv med något när du når dina mål. Att känna sig duktig och att uppnå sina mål ger en stor mängd av motivation.

 

Använd Fortnox

Genom att använda Fortnox får du tid över till annat. Fortnox gör stor skillnad i din företagarvardag. Att driva eget är sällan nio till fem eller måndag till fredag. Det är en del av livet, ditt livspussel. Läs mer om hur vi förenklar din vardag här

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Viktiga datum för skatter och moms 2021

Nya lagar och regler 2021

Belopp och procentsatser för 2021

Förmånsbil – så fungerar bilförmån (Guide)

Deklaration – detta gäller 2021 för olika bolagsfo...