25 Feb, 2013

Särskild granskning från Skatteverket

Vid Skatteverkets presseminarium i veckan framgick på vilka områden Skatteverket kommer att granska extra noggrant under 2013.

 

Dessa områden är:

  • Webbshopar, pokerspel och trafikstyrning på internet
  • Fastighetsmäklare 
  • Tandläkare 
  • Försäljning av skog
  • Företagsledare i byggföretag som säljer fastigheter och bostadsrätter privat
  • Uthyrning av semesterbostäder (Se tidigare blogginlägg)
  • Taxibranschen, med fokus på friåkare
  • Tobakshandeln

 

Skatteverket tar ett större grepp om internethandeln under 2013 och främst titta mer på försäljning via internet.

 

Rätta själv och undvik skattetillägg

En självrättelse innebär att du rättar en tidigare felaktigt inlämnad deklaration och ersätter den med korrekta uppgifter. I och med att rättelsen sker på eget initiativ slipper du få ett skattetillägg.

Tidigare har detta inte varit möjligt efter det att Skatteverket har informerat om att en bransch eller företeelse ska granskas, men genom en ny bestämmelse i skatteförfarandelagen är detta i dag möjligt. Kravet är dock att Skatteverket inte har påbörjat en granskning av personen eller företaget ifråga för då anses inte rättelsen ha skett på eget initiativ. Den som agerar först har företräde!

Tillhör ditt företag Skatteverkets favoritområden ska du se till att avsätta en stund för att fundera igenom om du har något som bör justeras till. Det är naturligtvis viktigt att alltid lämna in korrekta uppgifter till Skatteverket , men fel blir det ibland, och oavsett om din verksamhet nämns ovan eller inte är det bra att ibland stämma av att man fått med allt. Vanligt förekommande är att exempelvis bilförmån inte tas ut på ett korrekt sätt eller att det finns brister i företagets körjournaler.

Är du tveksam så ta gärna upp frågan med din redovisningskonsult.

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB