221
2018-11-22T11:57:33+02:00 2018-04-26T10:24:04+02:00 Företagande Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2018 sv

Fortnox skapar ny försäkringslösning

Bild som illustrerar blogginlägg

Företagande | 26 april, 2018

Det är väl känt att alldeles för många småföretagare är underförsäkrade. Naturligtvis finns det många förklaringar till detta och en av dem är att det upplevs som krångligt. Nu utvecklar Fortnox ett helt nytt område för att hjälpa småföretagare att vara rätt försäkrade och ge dem trygghet över tid.

– Vi vet att försäkringsfrågan är något som bekymrar och upplevs som ett problem i en småföretagares vardag. Det gäller i princip för alla Sveriges småföretag eftersom alla har någon typ av behov av försäkringslösningar, säger Åsa Andersson som sedan årsskiftet är VD för Fortnox Försäkringar, det senaste tillskottet inom Fortnoxkoncernen.

 

Samarbete med Trygg-Hansa

Fortnox har kommit långt inom det digitala området och har en stor kunskap om småföretagarlivet. Nu startas ett  samarbete upp med Trygg-Hansa och initialt handlar det om att erbjuda företags- och motorförsäkringar.

 

Trygghet över tid

– Det här ska ge Fortnox kunder trygghet över tid. Genom digitala och skräddarsydda försäkringar kan vi behovsanpassa lösningarna i takt med att företagen utvecklas. Det är viktigt att vi gör det här på våra kunders villkor och att de känner sig trygga med vårt upplägg.

Fortnox Försäkringar kommer nu under våren att rulla ut en pilot för att ta in synpunkter från kunderna. Den första försäkringen beräknas kunna tecknas under första halvåret. I förlängningen kommer Fortnox Försäkringar även kunna erbjuda liv-, motor- och pensionslösningar.

En spännande uppgift framför oss

Fortnox har rekryterat en grupp experter med lång erfarenhet från försäkringsbranschen. Sedan årsskiftet pågår ett febrilt arbete att ta fram anpassade försäkringslösningar för småföretagare. Åsa, Lalle, Claes, Filip och Per, tillsammans med projektledaren Camilla och en grupp utvecklare, sitter i Fortnoxhuset och skapar grunden för Fortnox Försäkringar. Målsättningen är självklar – att förändra försäkringsbranschen med hjälp av smarta, digitala lösningar och att göra livet enklare för småföretagare.

– Vi har redan blivit ett sammansvetsat team. Alla hugger in på alla arbetsuppgifter och det känns verkligen som vi skapar något viktigt, säger Åsa.

Ambitionen med Fortnox Försäkringar är inte att bli ett försäkringsbolag, utan snarare en samarbetspartner och ett komplement till aktörerna i branschen. Med över 200 000 kunder har vi kunskap och insyn i vad småföretagare behöver och vill ha.

– Det är just detta som kommer att bli så unikt för vårt sätt att arbeta. Vi som jobbar här kommer själva från försäkringsbranschen och vet hur den fungerar, samtidigt som vi genom Fortnox får in expertkunskapen kring företagarnas vardag. Mixen av den här kunskapen och våra utvecklare och testares kompetenser kommer att gynna våra kunder, konstaterar Åsa.

 

Läs mer om Fortnox Försäkringar

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Företagande | 11 mar, 2019

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags a...

Företagande | 19 mar, 2019

Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det ä...

Företagande |

Sänkt arbetsgivaravgift för unga

Från och med 1 augusti 2019 sänks arbetsgivaravgiften för ungdomar under 18 år. 2020 kommer avgi...