Sugen på att starta företag? Så här enkelt är det!

Bild som illustrerar blogginlägg

  19 apr, 2018

Du har en bra affärsidé men du kommer liksom aldrig till skott. Många känner säkert igen sig. Men det är enklare än du tror att starta företag.

Det krävs faktiskt bara två saker – en idé som du tror på och en tydlig vision om hur du ska driva ditt företag.

Det är viktigt är att registrera ditt företag hos Bolagsverket. Det måste alla som startar företag göra. Här finns också mycket bra och viktig information om sådant som du behöver veta som ny företagare.

 

  Snabbguiden till ett bra nyföretagande

  1. Gör en affärsplan. Den är viktig och utgör grunden till ditt nya företag. Men gör inga omfattande och krångliga planer. Gör det enkelt!
  2. Studera din marknad. Fråga dig vilka du ska sälja till, hur du ska sälja till dem, vad du erbjuder som de inte redan har?
  3. Bygg ditt varumärke. Hur ska folk få veta att du finns och vad du står för? Ta hjälp av experter för att tydliggöra dina egna och företagets mål. Och inspireras av de som har lyckats. Lyssna på Våga! Podcast
  4. Börja sälja din vara. Försäljningen är avgörande för om du ska lyckas med ditt företag, oavsett vad du säljer.
  5. Marknadsför ditt företag. En bra och effektiv marknadsföring är avgörande för hur det går för ditt företag, oavsett hur bra idén är från början.   

 

Med Fortnox Bokföring och Fakturering, våra mest använda program, är du rustad att klara alla grundläggande uppgifter och myndighetskrav. Här kan du läsa mer om dessa program. 

 

Här finns också mer hjälp för dig som ny företagare.

 

Lycka till med ditt nya företag!

Följ oss för fler nyheter och tips

Läs vidare

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags att växa? Då måste du trampa upp nya vägar som kan leda dig dit du vill. Se till ...

 11 mar, 2019
Starta företag som nyanländ eller asylsökande

Är du asylsökande eller nyanländ med uppehållstillstånd? Funderar du på att starta eget företag? Precis som en svensk medborgare har du rätt starta företag i Sverige. Vi har samlat...

 08 mar, 2019
Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det är en ungdom du ska anställa är det viktigt att du har koll på vilka särskilda re...

 19 mar, 2019

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB