201
2019-09-17T16:19:51+02:00 2019-08-29T10:48:49+02:00 Digitalisering Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

Tekniken öppnar dörren till framtiden

Bild som illustrerar blogginlägg

Digitalisering | 29 augusti, 2019

Den digitala utvecklingen går allt snabbare och med den kommer nya möjligheter. Visst innebär det också utmaningar, men tekniken öppnar dörren för framtidens konkurrenskraft. När byrån låter tekniken sköta mycket av det traditionellt manuella arbetet, då kan man skapa nya konkurrenskraftiga erbjudanden och leverera tjänster som är värdeskapande.

Många byråer har kommit långt med sin digitalisering, både i den löpande redovisningen och bokslutsarbetet. Men vi ser fortfarande att många ligger kvar i gamla arbetssätt och funderar på hur de ska digitalisera. Det är inte hållbart! Att tacka nej till digitaliseringen är helt enkelt inte möjligt för den som vill överleva med sin verksamhet.

Branschen behöver erbjuda kunderna framtiden istället för historien. Men för att lyckas med det behöver man, som byrå, ändra arbetssätt, nyttja tekniken och dessutom tänka över vilka medarbetare man anställer. Byråer som kan kombinera automatiserade tekniska lösningar med kvalificerad rådgivning kommer att ha ett stort försprång. Det kommer också bli mer naturligt att kunderna hanterar allt fler delar själva i takt med att funktioner blir enklare och mer användarvänliga. Det kunderna behöver då är i första hand kvalificerad rådgivning, en partner att vända sig till för att diskutera strategiska beslut och framtids­ investeringar, inte någon som gör det manuella arbetet.

 

Planera din digitalisering

Det som är kärnan i den löpande redovisningen är kundreskontran, leverantörsreskontran, kvitto­ och lönehanteringen. Att arbeta fram standardiserade arbetsprocesser så att man på en byrå kan dela upp arbetsmomenten, istället för att en konsult hanterar allt, kan göra stor skillnad. Det minskar dessutom sårbarheten när man har personal som slutar, har semester eller blir sjuka.

För att kunna erbjuda kunderna en realtids­ uppdaterad bokföring är det viktigt att man har ett system som har bra kopplingar till för­ och eftersystem och till banker och myndigheter. På så sätt slipper man dubbelregistrering och information flödar i realtid mellan de olika systemlösningarna. Då kan byrån också erbjuda sina kunder anpassade och automatiserade lösningar.

Som företagare vill jag kunna få information som hjälper mig i vardagen: “Vad kommer att hända de närmaste månaderna? Kan jag göra något smartare för att förbättra likviditeten?” Att som företagare kunna få sin basinformation från tekniska lösningar kommer inte att ersätta det fysiska mötet. Det är där konsulten kan göra skillnad.

 

/Anna Olandersson, Business Owner, Fortnox

 

 

Annas 3 tips för en smidig övergång till att bli papperslös

1. Bestäm dig: Det är aldrig för sent med att flytta kunderna över till ett molnbaserat system.

2. Gör en plan: Hur kan ni digitalisera den löpande redovisningen för era kunder, dvs. leverantsreskontran, kundreskontran, löneprocesserna och kvittohanteringen?

3. Se digitaliseringen som ett hjälpmedel: och ett verktyg för att bygga långsiktiga goda relationer med era kunder.

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Digitalisering | 04 feb, 2019

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Levererar du till offentlig sektor? Då är det ett krav att du skickar elektroniska fakturor från och...

Digitalisering | 22 jan, 2019

Marknadsföring du bör satsa på 2019

Det blir allt viktigare för företag att jobba med digital marknadsföring, för att synas och sticka u...

Digitalisering | 06 maj, 2019

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

De redovisningsbyråer som inte följer med på den digitala resan utan fortsätter ”stansa” kommer få d...