Vi är oerhört tacksamma och ödmjuka inför att så många vill hjälpa oss att bygga ännu bättre och smartare arbetsverktyg för redovisningsbranschen, säger Sisse Handrup, produktägare för Digital byrå på Fortnox.

Hon berättar att alla som prenumererar på nyhetsbrevet Byrånytt fick en förfrågan om att tycka till kring hur Fortnox jobbar med utvecklingen av sina byråprodukter. Fortnox har alltid haft en nära dialog med sina kunder, men nytt är att referenskonsulterna är delaktiga redan på utvecklingsstadiet.

Vi ska ju inte bygga funktionalitet för att det är häftigt, utan för att det ska bli enklare för byråkonsulterna att jobba i våra produkter, säger Sisse.

Just nu har Sisse kontakt med mellan 15 och 20 konsulter, men det är ingen fast konstellation. Den kan ändras beroende på vad det är som ska utvecklas. Målet är att skapa sig en bild av hur de tänker och jobbar, vad som händer inom deras olika områden och få koll på rörelser i branschen.

Nästa steg är att anamma detta som vårt nya arbetssätt! Det här är inte något tidsbegränsat projekt, utan ska vara forever, säger Sisse. En av de som nappade på erbjudandet att vara referenskonsult är Marianna Johnsson Hägglund på ROI Redovisning i Sundsvall. Hon är byråchefen som fortfarande jobbar med ett fåtal kunder för att ha inblick i processen. Hösten 2019 påbörjade ROI Redovisning sin digitaliseringsresa och valde då att göra den tillsammans med Fortnox.

Jag kände “det är bara att ta tjuren vid hornen” och stundtals har det varit skakigt. Vi har gjort det etappvis och började med att flytta över kunder som hade mest nytta av det digitala. Nu har vi alla våra kunder i Fortnox, säger Marianna.

Under de här 1,5 åren har Marianna haft löpande kontakt med supporten och delat med sig av tankar och synpunkter. Hon gillar att vara med och påverka och tycker att det är viktigt att Fortnox får reda på vad som funkar och inte. Så när mailet om att vara referenskonsult damp ner i inkorgen var Marianna självklart på. Det är jättebra att vi får möjlighet att ge återkoppling på produkterna och att den faktiskt tas emot. Det är genuint roligt eftersom vi strävar efter samma sak; att det ska vara en positiv upplevelse att jobba i Fortnox, säger Marianna.

Att få större inblick i vad som är på gång inom utvecklingsområdet tycker Marianna är det mest spännande med att vara referenskonsult. Hon efterlyser en byråportal i Fortnox där man har allt samlat på ett och samma ställe, där man får överblick och kan kommunicera med kunderna. Hon vill också att appen ska kunna användas för fler funktioner än idag.

Det här med en portal där allt finns samlat är ett önskemål som vi har hört från fler och som vi givetvis tar med oss. Just nu kikar vi på hur och när vi kan få med det in i vår utveckling, avslutar Sisse Handrup på Fortnox.
 

Vill du ta nästa nivå med din redovisningsbyrå? Boka en Digital PT!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Svart låda lockar fram nytt tänk