Tips till dig som funderar på att byta bokföringsprogram

03 Dec, 2018

Funderar du på att byta bokföringsprogram? Är du osäker på vilket du ska välja och som bäst möter dina behov? Här kommer några snabba tips som guidar dig i valet och kvalet.

1. Möjlighet att växa med programmet

Vilka funktioner du önskar av ett bokföringsprogram idag och i framtiden beror på vilken typ av verksamhet du har, vilken bransch du verkar i och hur stort ditt företag är. En del av funktionerna kanske du inte behöver just nu, men se till du kan köpa till fler tjänster efterhand, så att du kan växa med ditt program.
 

2. Samarbeta med byrå

Vill du sköta hela bokföringen själv eller vill du lämna bort en del av jobbet till en redovisningsbyrå? Med moderna bokföringsprogram, inklusive Fortnox, kan du själv välja precis vilka delar av administrationen du vill ta hand om och vilka byrån ska sköta åt dig. Väldigt praktiskt och smart om du frågar oss!
 

3. Vad ingår i priset?

Det finns ett stort antal program att välja mellan och alla har olika betalningsmodeller. Vanligtvis betalar du månadsvis eller per år. Oavsett vad du väljer, se till att kolla upp vad som egentligen ingår i kostnaden. Ingår exempelvis support eller får du betala extra för det? Med Fortnox väljer du om du vill betala kvartalsvis eller årsvis och du kan när som helst säga upp ditt abonnemang. Fri support ingår i priset.
 

4. Byt program när det passar dig

Många väljer att vänta med ett programbyte till kalenderårsskiftet, men det kan vara bra att veta att du faktiskt kan byta när som helst under året. Det spelar alltså ingen roll om du är mitt i ett räkenskapsår.
 

5. Importera tidigare bokföring

Receptet på ett smidigt byte stavas ofta SIE-filer. En SIE-fil är ett filformat som går att importera i de allra flesta bokföringsprogram och är numera standard hos de flesta leverantörer. Använder du ett bokföringsprogram som stödjer SIE är det busenkelt att flytta över bokföringen till exempelvis Fortnox, från ditt gamla program.
 

6. Se till att du kan flytta över kund- och leverantörsregister

Det är guld värt att slippa lägga upp kunder, leverantörer och artiklar igen. I ett modernt program ska du kunna göra importen själv via en funktion direkt inne i programmet.
 

7. Bokföring och fakturering online

En del program är webbaserade, andra behöver du installera på dator. Fortnox program och tjänster är 100 procent webbaserade och fördelarna med detta är många. Du kan fakturera och bokföra var du än befinner dig, du slipper uppdateringar och du behöver aldrig mer tänka på säkerhetskopior eller backuper.
 

8. Testa kostnadsfritt

Många leverantörer har öppet köp på sina program men inte alla. Se till att kolla detta och testa programmet i lugn och ro innan du bestämmer dig.
 

9. Flera användare, går det?

Vill du att fler än du själv ska kunna använda programmet, behöver du även kolla att denna möjlighet finns och vad kostnaden blir.
 
 
Fler frågor? Vi hjälper dig mer än gärna att byta till Fortnox och beroende på vilket program eller affärssystem du använder idag kan vi erbjuda olika omfattning av informationsöverföring.
Läs mer om du byter till Fortnox här

 

Följ oss för fler nyheter och tips

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB